Encara que si et sobren clares d'ou pasteuritzades les pot congelar, vaig començar a buscar receptes de bescuits elaborats amb clares, perquè havia fet a casa una bica blanca, un bescuit esponjĂ³s i humit que ens havia agradar molt. Per aixĂ² em vaig animar a provar d'altres bescuits fets amb clares d'ou, com el que us porto avui, de taronja
Ingredients:
- 1 llimona
- 2 taronges
- 30 ml de licor Cointreau
- 3 clares d'ou Liderou
- 180 grams de sucre blanc
- 50 ml d'oli de girasol
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 220 grams de farina de rebosteria
- 15 grams d'impulsor quĂmic Royal
- un pessic de sal
Posem en un bol petit el rom amb la ratlladura de la pell d'una llimona i una taronja.
Batem les clares a punt de neu, afegint poc a poc el sucre, fins que ens quedin consistents i brillants.
En un altre bol mesclem el suc d'una de les taronges, l'oli i la culleradeta d'extracte de vainilla i desprĂ©s afegim la mescla a les clares. Incorporem desprĂ©s la farina amb el llevat i el pessic de sal, prèviament tamisats, amb una espĂ tula i amb moviments envoltants. Per Ăºltim, afegim el rom amb les ratlladures.
Quan estiguin tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle quadrat, ampla i baix, prèviament greixat o folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn 30 minuts i fins que, quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net.
Quan s'hagi refredat una mica el bescuit, el desemmotllem i el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar. Repartim per sobre el suc de l'altra taronja.
Si voleu, podeu afegir al bescuit xocolata fosa per sobre. La combinaciĂ³ de xocolata i taronja Ă©s deliciosa.
Recepta inspirada en la del blog Cookpad.