Ingredients:
- 200 grams de carbassa ratllada
- 100 grams de pastanaga ratllada
- 4 ous
- 150 grams de sucre morè
- 50 grams de sucre blanc
- 200 grams de mantega
- 250 grams de farina
- 15 grams d'impulsor químic Royal
- 1 culleradeta de canyella en pols
- un pessic de sal
- 100 grams de xocolata negra per fondre
- 100 grams de xocolata blanca per fondre
Separem les clares dels rovell i els posem en dos bols diferents. Aboquem el sucre blanc en el bol de les clares i les muntem a punt de neu amb una batedora de varetes. Afegim el sucre morè als rovells i els batem fins que dupliquin el seu volum. A continuació afegim als rovells la mantega, que haurem ficat abans uns segons al microones per que ens quedi amb textura pomada, i ho mesclem tot. Afegim la carbassa i la pastanaga ratllada i ho barregem tot a ma amb una espàtula.
En una altre bol barregem la farina amb l'impulsor químic, la canyella i el pessic de sal abans d'abocar-la poc a poc en el bol dels rovells. Barregem els ingredients amb l'espàtula, just per que quedin ben integrats. Finalment, afegim les clares en dues vegades. Quan estiguin tots els ingredients ben integrats els aboquem en un motlle quadrat, prèviament greixat, que ficarem al forn 30 minuts, o fins que, quan punxem la massa amb una broqueta, aquesta surti neta.
Quan s'hagi refredat una mica, desemmotllem el bescuit i el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar totalment. Aleshores, si volem, el podem decorar amb xocolata fosa. Podem fondre al microones la xocolata blanc i negra, per separat, i repartir-la per sobre el bescuit amb l'ajuda d'una màniga pastissera petita. Si no teniu a ma una màniga pastisseria podeu fer servir una bossa de plàstic per aliments, abocant la xocolata fosa en un dels cantons de la bossa i després fent un petit tall a la punta per que surti la xocolata.
Recepta de la cuinera Ada Parellada, publicada a la revista Receptes by Cuina.