Avui us porto un senzill plat de pasta amb carxofes i calçots, una combinació que sempre triomfa. I és que quan tens l'oportunitat de cuinar amb producte de qualitat, de temporada i proximitat, no calen receptes massa elaborades per gaudir d'un plat exquisit.
Anime-vos a fer servir aquesta combinació de carxofes i calçots per fer un arròs, o un guisat de patates o de carn, o per fer una pizza o una quiche....A vosaltres, quina recepta se us passa pel cap?
Ingredients per a 4 persones:
- 10 a 12 calçots pelats
- 3 o 4 carxofes pelades i tallades a quarts
- 320 grams de pasta curta tipus penne rigate o macarrons
- oli d'oliva verge extra
- formatge ratllat tipus Grana Padano o Parmesà
- 200 ml de nata líquida per cuinar
- 2 cullerades d'herbes provençals
- sal i pebre blanc mòlt
Tallem els calçots en trossos d'un centímetre aproximadament. En una cassola gran posem un bon raig d'oli d'oliva verge extra, aboquem els calçots tallats i els saltegem uns minuts. A continuació afegim les carxofes trossejades i també les saltegem uns minuts. Afegim a la cassola un pessic de sal, un parell de cullerades d'herbes provençals i aboquem un parell de gots d'aigua calenta just per cobrir les verdures. Tapem la cassola i deixem que es cuinin a foc mig durant uns 10 minuts i fins que estiguin tendres, vigilant que no s'evapori totalment el líquid. Si ens quedem sense líquid podem abocar una mica de l'aigua de cocció de la pasta. Quan les verdures estiguin tendres, afegim la nata líquida i esperem a que comenci a espessir. Aleshores la tastem i rectifiquem de sal i pebre.
Quan tinguem cuita la pasta al dente, l'aboquem a la cassola amb els calçots i les carxofes, afegim un parell de cullerades de formatge ratllat i remenem amb compte per que es mesclin bé tots els ingredients. Servim immediatament.