Ingredients per a 4 persones:
- 4 ous trufats Liderou
- 1 ceba mitjana
- 1 gra d'all
- 200gr de carn de porc picada
- 250ml de brou de carn
- 1 culleradeta de farina blanca
- 50ml de vi ranci
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre.
Comencem sofregint la ceba picada ben fina amb un raig d'oli. Quan comenci a canviar de color hi afegim un gra d'all també picat ben fi. Anirem remenant a foc suau fins que la ceba estigui ben cuita, però sense arribar al punt de caramel.
Ara afegim la carn picada que anirem remenant per tal que es vagi desfent i ens quedi ben menuda. La deixem coure el just per que perdi el color de crua, la salpebrem i afegim el vi ranci que deixarem reduir un o dos minuts. Afegim una culleradeta de farina, la barregem bé i la deixem coure un parell de minuts. Ara ja només queda abocar-hi el brou de carn i deixar coure entre 10 i 12 minuts a foc suau a partir del moment en que arrenqui el bull.
Escalfem el forn a 180°. Posem els ous en safates individuals, o cassoletes de fang, els salpebrem al gust, tapem el rovell amb mitja closca per evitar que es cogui en excés i enfornem uns 2 o 3 minuts. Ja només queda repartir la carn a les cassoles, al voltant del rovell que mantindrem tapat amb la closca, i acabarem d'enfornar uns 5 minuts més. Si us agrada l'ou més cuit, el podeu deixar una mica més de temps. Retirem la closca i servim. L'única dificultat d'aquest plat es retirar la closca amb compte, sense que se'ns trenqui el rovell, com ha passat a la foto. Si passa això la presentació del plat no serà tan polida, però el plat estarà igual de bo.