He tastat els enoki i els shimaji, o bolets de faig. El primers són llarg i blancs, tenen una textura cruixent i un gust dolcenc. Els shimeji són més curts i amples, també tenen una textura cruixent, i un regust final que recorda les nous. Aquest tipus de bolets són perfectes per introduir una mica de varietat en la nostra dieta diària i per donar un toc diferent als nostres plats. A més, tingueu en compte que els bolets tenen poques calories i són una font de fibra, de vitamines i minerals, i estimulen les nostres defenses.
He preparat amb aquests bolets dos receptes perfectes com a entrats: uns farcellets de cansalada amb enoki i unes patates saltejades amb shimaji. Us animeu a provar-les a casa? Si ho feu, expliqueu-me si us han agradat.
Farcellets de cansalada amb bolets enoki:
- un paquet de bolets enoki
- 6 talls de cansalada fumada
- sis escuradents
- un grapat de llavors de sèsam torrat
Netegem els bolets amb un drap humit. Els hi tallem els extrems. Separem els bolets en grups i els emboliquem amb una llesca de cansalada. Fem servir els escuradents per "tancar" la cansalada i que no se'ns desfacins els farcellets.
En una paella els cuinarem a foc suau, fins que la cansalada estigui ben daurada; aleshores posarem els farcellets en una safata i els decorarem amb llavors de sèsam torrat. Servim immediatament.
Patates saltejades amb bolets shimeji:
- 4 patates petites
- un paquet de bolets shimeji
- un cullerada de mantega
- oli d'oliva verge extra
- Brisura de Tòfona en brandy o oli amb tòfona
Bullim les patates amb aigua i sal. Les tallem en rodanxes gruixudes i les reservem.
Escalfem una mica d'oli i mantega en una paella i quan la mantega comenci a fer bombolles, aboquem els bolets i els saltegem fins que estiguin lleugerament daurats. A continuació afegim les patates en rodanxes i les saltegem uns minuts, barrejant-les amb els bolets amb compte per que no se'ns desfacin. Afegim un rajolí de brisura de tòfona al brandy, o d'oli de tòfona i servim immediatament. També podem fer servir un oli aromatitzat amb herbes, com el romaní o la farigola.
Receptes inspirades en els blogs Cook Almost Anything i Spice The Plate.