La recepta del llibre que us porto avui -amb alguna variació- és un Stroganoff de bolets amb espirals de moniato, un dels ingredients estrella d'aquesta tardor a la cuina de casa meva.
Ingredients per a dues persones:
- un moniato gran
- 250 grams de bolets variats, jo he fet servir bolets de cultiu exòtic (enoki shimeji...)
- un parell de cullerades de vi blanc
- 1-2 dents d'all
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 2 cullerades de nata líquida per cuinar
- 2 culleradetes curulles de mostassa a l'antiga
- sal i pebre negre mòlt
- julivert fresc
Fem espirals amb el moniato pelat. Si no tenim un aparell per fer espirals, el podem tallar en bastonets fins. Saltegem les espirals o els bastonets en una paella amb un rajolí d'oli i un pessic de sal sense remenar-los gaire o se us desfaran com m'ha passat a mi. Retirem les espirals del foc quan estiguin toves i les reservem.
En una altra paella posem una cullerada d'oli i una altra de mantega, i quan la mantega comenci a fer bombolles saltegem els bolets cinc minuts a foc suau. Afegim l'all -si feu servir un premsador d'alls millor fer servir dues dents d'all, si feu servir el ganivet, millor fer servir una sola dent d'all, tallada ben petita-. Aboquem les dues cullerades de vi blanc i deixem que evapori una mica. A continuació afegim les dues cullerades de nata i la mostassa i remenem amb compte per mesclar tots els ingredients. Rectifiquem de sal i pebre.
Muntem el plat fent un llit amb els espirals de moniato calents, i per sobre repartim el saltejat de bolets. Decorem amb fulles de julivert fresc.