Stroganoff de bolets amb espirals de moniato

Aquest any pel meu aniversari m'han regalat un nou llibre de receptes, Espirales de Verduras de Lunwerg Editores. Sóc fan total d'aquesta manera de presentar i cuinar les verdures. L'espiralitzador que em vaig comprar fa un temps està totalment amortitzat, i és una d'aquelles inversions per la cuina que, si us agraden les verdures, us recomano de totes totes. Amb aquest aparell s'obren un munt de possibilitats per preparar plats amb verdures i fruites. I és que, com diu la introducció del llibre, et permet preparar les verdures de maneres diferents amb el que acabes introduint més verdures a la teva dieta. Jo vaig començar amb els clàssics espirals de carbassó i a partir d'aquí vaig anar provant amb la carbassa, la patata, el moniato, el bròquil, la xirivia, el fonoll...


La recepta del llibre que us porto avui -amb alguna variació- és un Stroganoff de bolets amb espirals de moniato, un dels ingredients estrella d'aquesta tardor a la cuina de casa meva.

Ingredients per a dues persones:
  • un moniato gran
  • 250 grams de bolets variats, jo he fet servir bolets de cultiu exòtic (enoki shimeji...)
  • un parell de cullerades de vi blanc
  • 1-2 dents d'all
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de nata líquida per cuinar
  • 2 culleradetes curulles de mostassa a l'antiga
  • sal i pebre negre mòlt
  • julivert fresc

Fem espirals amb el moniato pelat. Si no tenim un aparell per fer espirals, el podem tallar en bastonets fins. Saltegem les espirals o els bastonets en una paella amb un rajolí d'oli i un pessic de sal sense remenar-los gaire o se us desfaran com m'ha passat a mi. Retirem les espirals del foc quan estiguin toves i les reservem.

En una altra paella posem una cullerada d'oli i una altra de mantega, i quan la mantega comenci a fer bombolles saltegem els bolets cinc minuts a foc suau. Afegim l'all -si feu servir un premsador d'alls millor fer servir dues dents d'all, si feu servir el ganivet, millor fer servir una sola dent d'all, tallada ben petita-. Aboquem les dues cullerades de vi blanc i deixem que evapori una mica. A continuació afegim les dues cullerades de nata i la mostassa i remenem amb compte per mesclar tots els ingredients. Rectifiquem de sal i pebre.

Muntem el plat fent un llit amb els espirals de moniato calents, i per sobre repartim el saltejat de bolets. Decorem amb fulles de julivert fresc.