Hi han milers d'entrades a Google amb consells per evitar la poc agradable olor a coliflor bullida. Voleu saber quin és el meu secret? Senzillament no bullir-la. Fàcil, oi? És més aconsellable fer-la al vapor o al microones. Feta d'aquesta manera fa menys olor, conserva millor els nutrients, i manté millor el seu sabor i la seva textura. I si el problema és el sabor, afegiu al plat formatge parmesà ratllat. El seu sabor, més potent, dissimularà el gust de la coliflor.
Així què, us animeu a fer a casa aquesta recepta?...Doncs, ja m'explicareu com ha anat.
Per a quatre persones:
- 300 grams de pasta tipus penne rigate
- 250 grams de xampinyons laminats
- 2 dents d'all
- mitja coliflor
- 1 tassa de brou de pollastre
- 3/4 tassa de llet semidesnatada
- formatge ratllat tipus gruyere o emmental.
- formatge parmesà, opcional
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- all en pols
- farigola en pols
Rentem els xampinyons. A continuació, en una paella enrossim, amb compte de que no es cremin, dues dents d'alls, tallades ben petites. Afegim els xampinyons, una mica de sal i un bon raig d'oli i els cuinem a foc fluix fins que es tornin marrons i s'hagi evaporat l'aigua que deixen anar.
Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant. Una vegada escorreguda, la mesclem amb la crema de coliflor i els xampinyons i l'aboquem en una safata per anar al forn. Repartim per sobre el formatge ratllat i una mica de farigola seca i ho gratinem al forn fins que el formatge s'hagi daurat.
Inspirada en una recepta de Pinch of Yum.