Ha tornat la temporada de moniatos, i he decidit inaugurar-la amb aquestes mini frittates de moniato i mató. Són ideals per un sopar informal i es preparen en un moment amb un espiralizer o aparell per fer espirals de verdures. Si no en teniu, podeu ratllar el moniato i la ceba o bé tallar el moniato en bastonets fins i la ceba, ben picada.
Si us agrada el moniato, no perdeu de vista el blog, perquè prometo publicar més receptes amb el moniato com a protagonista.
Ingredients per 8 unitats:
- un moniato gran
- una ceba petita
- 50 grams d'espinacs
- 6 ous
- 125 grams de mató
- 2 cullerades d'herbes provençals
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
Saltegem la ceba amb una mica d'oli i després li afegim el moniato i el cuinem a foc suau fins que estigui tendre. Afegim els espinacs i els cuinem un parell de minuts. Reservem.
En un bol batem els ous amb les herbes provençals i el pebre vermell dolç, després afegim el mató i per últim, aboquem el sofregit de moniato, mesclem bé tots els ingredients i els salpebrem. Repartim la mescla en un motlle metàl·lic per fer magdalenes, prèviament greixat amb oli i enfornem 20 minuts o fins que les mini frittates hagin quallat.
En lloc de greixar el motlle jo us aconsello folrar-lo amb paper d'enfornar. Pórta més feina, però menys disgustos, perquè amb el motlle folrat hi han poques possibilitats que la frittata se'ns trenqui quan la desemmotllem. Caldrà que retalleu un cercle per la base de cadascun dels motlles i una tira ampla per cobrir les parets. Quan surtin les frittates del forn, espereu uns minuts a que es refredin una mica abans de retirar el paper. Serviu-les tèbies.
Recepta, amb alguna modificació, del llibre Espiralízate de Gaia Ediciones.