Ingredients per a 4 -6 persones:
- un parell de cebes tendres mitjanes tallades a rodanxes
- 400 grams de carbassa tallada a daus
- 200 grams de pastanaga tallada a daus
- oli d'oliva verge extra
- 3/4 de litre de brou de pollastre o verdures calent
- una culleradeta de cúrcuma
- sal i pebre blanc mòlt
- formatge parmesà
Posem un bon raig d'oli d'oliva en una cassola fonda i afegim la ceba tendra tallada i un pessic de sal i la cuinem, a foc fluix, fins que comenci a transparentar. Aleshores afegim la carbassa i la pastanaga i les saltegem uns cinc minuts. Cobrim les verdures amb el brou de pollastre o de verdures i ho coem tot a foc mig durant uns 15 minuts o fins que les verdures estiguin tendres. Jo ho faig amb la cassola tapada. A mitja cocció afegim la culleradeta de cúrcuma, rectifiquem de sal i afegim el pebre blanc mòlt al gust.
Quan estiguin cuites les verdures, les posem en el vas de la batedora i les triturem fins aconseguir una crema fina. Jo les trec de la cassola amb una escumadora, així controlo la quantitat de líquid que aboco al vas, i després el vaig afegint a poc a poc fins aconseguir una crema amb la consistència que m'agrada. Servim la crema calenta, acompanyada d'encenalls de parmesà.