El producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat serà el protagonista dels menús d'inspiració modernista que elaboraran el 13 restaurants de les comarques del Baix Llobregat i del Barcelonès, participants en aquestes jornades gastronòmiques, de les quals és padrí, en Rafa Peña, el prestigiós xef del Gresca de Barcelona i veí de Sant Joan Despí. Aquí podeu consultar les propostes dels restaurants participants.
La celebració de l’Any Jujol140 està impulsada per l’Ajuntament de Sant Joan Despí, municipi que acull un dels llegats més importants de l’arquitectura de Jujol. L’esdeveniment vol contribuir a la difusió de l’obra de Jujol i al reconeixement internacional d’una figura única del Modernisme.
L’Any Jujol140 va arrencar el juny de 2018 i es perllongarà fins setembre de 2019, quan es compliran els 140 anys del naixement de Jujol. Durant l’Any Jujol140 s’organitzaran activitats culturals, lúdiques, comercials, turístiques, patrimonials, promocionals, socials i ciutadanes a Sant Joan Despí, ciutat que promou l’esdeveniment, i també a altres municipis vinculats a la figura de Josep Maria Jujol i al seu llegat arquitectònic, encara que Jujol va ser un artista total que va treballar en altres disciplines artístiques com la pintura, l'escultura, el disseny o la decoració.
Respecte a les jornades gastronòmiques, i com en altres activitats desenvolupades per l'AGT, la Denominació d'Origen Penedès continuarà donant el seu suport. A més, s'incorpora com a col·laborador la cervesa catalana San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local, i ho fa amb la San Miguel Eco, l’única cervesa ecològica no artesanal del mercat.
Les Jornades Gastronòmiques de Sant Joan Despí - Any Jujol són una oportunitat única per gaudir alhora del gran llegat artístic de l'arquitecte modernista Jujol i de la gastronomia de qualitat elaborada amb el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.