Pasta amb crema de carbassa i camagrocs.

Malgrat que aquest cap de setmana ha entrat la tardor astronòmica, l'estiu es resisteix a marxar i la calor no ens dóna treva. No obstant, sembla que la tardor s'ha instal·lat a la cuina de casa. I la "culpa" de tot plegat la té el Jordi. Dijous va anar a buscar bolets i va portar uns camagrocs preciosos. I què combina amb els bolets? la carbassa. Així que ahir dissabte vaig preparar un plat de pasta amb camagrocs i una deliciosa salsa de carbassa que vaig descobrir al blog Las Salsas de la Vida i el èxit va ser total. Un plat amb tot el sabor de la tardor per acomiadar un estiu fantàstic.


Ingredients per la salsa de carbassa:
  • 200 grams de carbassa tallada a daus
  • 1/2 ceba tendra
  • un gra d'all
  • 300 ml de brou de pollastre
  • 50 ml de nata líquida per cuinar
  • 1/2 culleradeta de mantega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Resta d'ingredients:
  • 160 grams de pasta tipus bavette o espagueti
  • 100 grams de camagrocs
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant.

Piquem un gra d'all all ben petit o el premsem i el posem en una cassola amb un raig d'oli. L'enrossim vigilant de que no es cremi. Afegim a la cassola la mitja ceba tendra tallada i la saltegem uns minuts fins que comenci a transparentar; després posem a la cassola la carbassa tallada a daus i la cuinem uns cinc minuts. Aboquem el brou, tapem la cassola, i ho coem tot a foc mig uns 10 minuts. Hem de vigilar de no quedar-nos sense brou, per això, si cal, podem afegir una mica més. Quan hagin passat els 10 minuts i la carbassa estigui tendra, amb una batedora de ma, la triturem fins aconseguir una crema fina. Afegim a la crema la mantega i la nata líquida, i deixem que espesseixi una mica, a foc suau.

Quan la pasta estigui al dente l'aboquem, escorreguda, a la cassola amb la crema de carbassa i les mesclem.

Saltegem en una paella els camagrocs amb un bon raig d'oli i sal, a foc suau, uns cinc minuts, fins que evapori l'aigua, vigilant de no coure'ls massa. En cas de dubte, els tastem i si estan tendres els retirem de la paella. Aboquem la major part a la cassola amb la pasta i la crema de carbassa i reservem uns quants per decorar el plat.