Ingredients per la salsa de carbassa:
- 200 grams de carbassa tallada a daus
- 1/2 ceba tendra
- un gra d'all
- 300 ml de brou de pollastre
- 50 ml de nata líquida per cuinar
- 1/2 culleradeta de mantega
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
Resta d'ingredients:
- 160 grams de pasta tipus bavette o espagueti
- 100 grams de camagrocs
- oli d'oliva verge extra
- sal
Piquem un gra d'all all ben petit o el premsem i el posem en una cassola amb un raig d'oli. L'enrossim vigilant de que no es cremi. Afegim a la cassola la mitja ceba tendra tallada i la saltegem uns minuts fins que comenci a transparentar; després posem a la cassola la carbassa tallada a daus i la cuinem uns cinc minuts. Aboquem el brou, tapem la cassola, i ho coem tot a foc mig uns 10 minuts. Hem de vigilar de no quedar-nos sense brou, per això, si cal, podem afegir una mica més. Quan hagin passat els 10 minuts i la carbassa estigui tendra, amb una batedora de ma, la triturem fins aconseguir una crema fina. Afegim a la crema la mantega i la nata líquida, i deixem que espesseixi una mica, a foc suau.
Quan la pasta estigui al dente l'aboquem, escorreguda, a la cassola amb la crema de carbassa i les mesclem.
Saltegem en una paella els camagrocs amb un bon raig d'oli i sal, a foc suau, uns cinc minuts, fins que evapori l'aigua, vigilant de no coure'ls massa. En cas de dubte, els tastem i si estan tendres els retirem de la paella. Aboquem la major part a la cassola amb la pasta i la crema de carbassa i reservem uns quants per decorar el plat.
Quan la pasta estigui al dente l'aboquem, escorreguda, a la cassola amb la crema de carbassa i les mesclem.
Saltegem en una paella els camagrocs amb un bon raig d'oli i sal, a foc suau, uns cinc minuts, fins que evapori l'aigua, vigilant de no coure'ls massa. En cas de dubte, els tastem i si estan tendres els retirem de la paella. Aboquem la major part a la cassola amb la pasta i la crema de carbassa i reservem uns quants per decorar el plat.