Un parell de consells abans d'anar a la recepta: vigileu que les cloïsses no portin sorra o us poden espatllar el plat. I els tomà quets secs, pel meu gust, millor que no estiguin conservats en oli, a no ser que sigui de qualitat, perquè si no poden donar un regust al plat gens recomanable.
Ingredients per a dues persones:
- 160 grams de pasta tipus spaguetti o tallarines
- 200 grams de cloïsses
- 150 grams de tomà quets xerry
- 3 tomà quets secs
- 100 ml de vi blanc
- 2 dents d'all
- oli d'oliva verge extra
- julivert
- sal i pebre blanc mòlt
- un bitxo (pebre de Caiena)
En una cassola baixa posem les dents d'alls ben picades amb el bitxo i un bon raig d'oli d'oliva i les cuinem a foc suau fins que s'enrosseixin, amb compte de que no es cremin. Afegim els tomà quets xerry tallats a quarts i els tomà quets secs tallats ben petits. Ho cuinem tot a foc suau un parell o tres de minuts. A continuació aboquem les cloïsses i el vi blanc i tapem la cassola. Cuinem mà xim cinc minuts.
Escorrem la pasta i l'aboquem a la cassola amb les cloïsses. Afegim julivert picat- pot ser sec si no en tenim de fresc-, i mesclem amb compte tots els ingredients. Servim immediatament.
Recepta adaptada del blog All your sites.