Pasta alle vongole

Pot ser perquè ja estic en mode vacances que m'ha vingut al cap aquesta recepta. La vaig tastar per primera vegada, fa molts anys, en un restaurant italià regentat per una família siciliana. Aleshores em va semblar una autèntica delícia i ara, mentre miro la fotografia, continuo pensant que és un d'aquells plats que haig de fer més sovint. I a més, si l'acompanyes amb un bon vi blanc o un cava rosat, tens preparat en un moment un menjar de luxe.

Un parell de consells abans d'anar a la recepta: vigileu que les cloïsses no portin sorra o us poden espatllar el plat. I els tomàquets secs, pel meu gust, millor que no estiguin conservats en oli, a no ser que sigui de qualitat, perquè si no poden donar un regust al plat gens recomanable.


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams de pasta tipus spaguetti o tallarines
  • 200 grams de cloïsses
  • 150 grams de tomàquets xerry
  • 3 tomàquets secs
  • 100 ml de vi blanc
  • 2 dents d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert
  • sal i pebre blanc mòlt
  • un bitxo (pebre de Caiena)
Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta al dente, seguint les instruccions del fabricant.

En una cassola baixa posem les dents d'alls ben picades amb el bitxo i un bon raig d'oli d'oliva i les cuinem a foc suau fins que s'enrosseixin, amb compte de que no es cremin. Afegim els tomàquets xerry tallats a quarts i els tomàquets secs tallats ben petits. Ho cuinem tot a foc suau un parell o tres de minuts. A continuació aboquem les cloïsses i el vi blanc i tapem la cassola. Cuinem màxim cinc minuts.

Escorrem la pasta i l'aboquem a la cassola amb les cloïsses. Afegim julivert picat- pot ser sec si no en tenim de fresc-, i mesclem amb compte tots els ingredients. Servim immediatament.


Recepta adaptada del blog All your sites.