Ingredients per 12-15 magdalenes:
- 3 ous mitjans
- 180 grams de sucre
- 60 ml de llet sencera
- 185 ml d'oli de girasol
- 200 grams de farina de rebosteria
- 8 grams d'impulsor químic
- 1/2 cullerada de canyella
- 2 pomes golden
- 500 ml de llet sencera
- un tros de pell de llimona
- 35 grams de Maizena
- 60 grams de sucre
- 4 rovells d'ou
En un bol batem els ous amb 170 grams de sucre fins que tripliquin el seu volum. Afegim la llet i l'oli, sense parar de batre, i després la farina, prèviament tamisada, amb l'impulsor químic i la canyella en pols. Quan tinguem tots els ingredients ben integrats, afegim les pomes pelades i tallades en trossets ben petits. Omplim les càpsules amb una cullera per repartir gelat fins a 2/3 de la seva capacitat, i les enfornem 15 minuts.
Mentrestant preparem la crema posant la llet amb la pell de llimona en un cassó i coent-la fins que comenci a bullir. Deixem que es refredi una mica. En un altre cassó, mesclem els rovells, el sucre i la Maizena fins que aconseguim una crema sense grumolls. Aboquem la llet colada, i l'escalfem a foc suau, sense parar de remenar, fins que espesseixi. La guardarem en el frigorífic fins el moment de decorar les magdalenes. Aleshores posarem la crema en una màniga pastissera i decorarem les magdalenes. Repartirem per sobre força sucre i el cremarem amb un bufador.
Es recomanable consumir aquestes magdalenes el mateix dia ja que, al portar crema, les haurem de ficar al frigorífic si en sobren, i la textura de la magdalena perdrà esponjositat.