Magdalenes de poma amb crema

Els pastissos de poma són dels meus preferits. Després dels de xocolata i al mateix nivell que els de pastanaga i els de formatge. Fa temps que estic a la recerca del pastís de poma perfecte, recerca que he ampliat a qualsevol dolç que porti poma, i això inclou naturalment les magdalenes. Ja fa temps que soc fan de la revista Postres de Lecturas, i he compartit més d'una recepta al blog. Fins a la data, haig de dir que no hi ha recepta que hagi fet que no hagi sortit bé. La d'avui - amb alguna petita variació-no podia ser una excepció. Si us agraden les postres amb crema però que no embafin, aquestes magdalenes us encantaran. Tenen una textura esponjosa, estan farcides de poma al natural, porten un toc de canyella i van cobertes de crema cremada. Què més es pot demanar en un dolç tan petit?


Ingredients per 12-15 magdalenes:
  • 3 ous mitjans
  • 180 grams de sucre
  • 60 ml de llet sencera
  • 185 ml d'oli de girasol 
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 8 grams d'impulsor químic
  • 1/2 cullerada de canyella 
  • 2 pomes golden
Ingredients per la crema:
  • 500 ml de llet sencera
  • un tros de pell de llimona
  • 35 grams de Maizena
  • 60 grams de sucre 
  • 4 rovells d'ou
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º .

En un bol batem els ous amb 170 grams de sucre fins que tripliquin el seu volum. Afegim la llet i l'oli, sense parar de batre, i després la farina, prèviament tamisada, amb l'impulsor químic i la canyella en pols. Quan tinguem tots els ingredients ben integrats, afegim les pomes pelades i tallades en trossets ben petits. Omplim les càpsules amb una cullera per repartir gelat fins a 2/3 de la seva capacitat, i les enfornem 15 minuts.

Mentrestant preparem la crema posant la llet amb la pell de llimona en un cassó i coent-la fins que comenci a bullir. Deixem que es refredi una mica. En un altre cassó, mesclem els rovells, el sucre i la Maizena fins que aconseguim una crema sense grumolls. Aboquem la llet colada, i l'escalfem a foc suau, sense parar de remenar, fins que espesseixi. La guardarem en el frigorífic fins el moment de decorar les magdalenes. Aleshores posarem la crema en una màniga pastissera i decorarem les magdalenes. Repartirem per sobre força sucre i el cremarem amb un bufador.

Es recomanable consumir aquestes magdalenes el mateix dia ja que, al portar crema, les haurem de ficar al frigorífic si en sobren, i la textura de la magdalena perdrà esponjositat.