Ingredients per a 12-15 magdalenes:
- 200 grams de farina de civada
- 200 grams de pastanaga crua
- 80 grams de gingebre confitat
- 140 grams d'ou (2 ous L aprox)
- 125 grams de sucre morè
- 100 ml d'oli de girasol
- 60 ml de llet semidesnatada
- 1 culleradeta d'impulsor químic
- 1/2 culleradeta de bicarbonat
- un grapat de nous
El més còmode per elaborar aquesta recepta és esmicolar la pastanaga i el gingebre amb una picadora, però també podeu ratllar la pastanaga i tallar ben petit el gingebre.
En un bol barregem la farina amb el bicarbonat i l'impulsor químic. En una altre bol mesclem, amb una batedora de varetes, els ous i el sucre morè fins que tripliquin el seu volum. Aleshores afegim poc a poc l'oli de girasol i la llet i continuem mesclant els ingredients fins que quedin ben integrats. A continuació aboquem la farina, prèviament tamisada, i la barregem amb els ous, a ma amb una espàtula; després aboquem la pastanaga i el gingebre i per últim les nous esmicolades. Mesclem just per integrar bé tots els ingredients. Tapem el bol amb un film transparent i el fiquem al frigorífic mínim una hora, encara que també el podem deixar tota la nit.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 250º. Omplim les càpsules de les magdalenes amb un cullera per fer boles de gelat i les enfornem 15 minuts. En el mateix moment baixem la temperatura a 240º. Quan les traiem del forn, les deixarem refredar sobre una reixeta.
*Si no heu fet mai magdalenes, heu de saber que necessitareu uns motlles metàl·lics per fer-ne i càpsules de paper a la mida adequada dels motlles -no us deixeu emportar per les càpsules més maques sense comprovar si serveixen pels motlles que hàgiu comprat-. La majoria de receptes diuen que omplis les càpsules 3/4 parts. Jo sempre les omplo una mica més, vigilant que no vessin, perquè m'agraden que quedin altes. Poseu la reixeta del forn de la meitat cap a baix, sempre més a prop del terra del forn, perquè així l'escalfor farà pujar les magdalenes.