Ingredients:
- 4 llimones grans
- 150 grams de llet condensada
- 200 ml de nata lĂquida per muntar
- 30 grams de sucre blanc
Rentem 4 llimones i les assequem. Les tallem per un extrem i amb un ganivet i una cullera traiem la polpa de l'interior, amb compte de no trencar la pell de les llimones Espremem la polpa i colem el suc. Una vegada buidades les llimones, les fiquem en una bossa amb les tapes, amb compte de que no s'aixafin i les fiquem al congelador.
Muntem la nata amb el sucre amb una batedora de varetes. DesprĂ©s batem en una altre bol la llet condensada un parell de minuts. Li afegim a continuaciĂł el suc de les llimones -en la recepta original tambĂ© afegeixen la ratlladura d'una altra llimona-. Per Ăşltim, mesclem la llet condensada amb la nata muntada amb compte per que no ens baixi. Omplim amb aquesta mescla les llimones. Per decorar-les, la grĂ cia estĂ en que sobresurti una mica de la crema, que cobrirem amb la tapa de les llimones. Si us passa com a mi, i us queda massa lĂquida la crema, la podem guardar en una bossa al congelador, fins que tingui una textura mĂ©s sòlida i aleshores acabar de decorar les llimones, repartint la crema per sobre i cobrint-la amb les tapes. Per fer tot això, necessitareu un recipient alt i estret, on les llimones es mantinguin dretes fins que la crema es congeli.
Traurem les llimones del congelador uns minuts abans de servir-les. Al no estar tan fredes, notarem més el gust i seran més fà cils de menjar.
Recepta extreta de la revista Postres Lecturas