Ingredients per a dues persones:
- 2 albergínies mitjanes
- 400 grams de tomàquet triturat
- 1 gra d'all
- una ceba gran
- una fulla de llorer
- un got petit de vi blanc
- una cullerada de farigola
- una cullerada de romaní
- una cullerada d'orenga
- una culleradeta de pebre vermell dolç
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
- 100 grams de mozzarella ratllada
- 2 cullerades de formatge manxec ratllat
Tallem la ceba ben petita i la cuinen, a foc suau, amb un bon raig d'oli i fins que estigui transparent. Durant la cocció afegim la fulla de llorer i les herbes seques. Mentrestant tallem en cubs les albergínies, les posem dins d'un escorredor gran, les salem i les deixem que suïn uns 15 minuts. Després la rentem amb una mica d'aigua i les assequem amb paper de cuina. Les reservem.
Quan la ceba transparenti, li afegim el got petit de vi blanc i deixem que evapori una mica. A continuació aboquem a la cassola el tomàquet triturat i el salpebrem. Afegim el pebre vermell dolç, tastem i, si cal, afegim una mica més d'herbes aromàtiques, que són les que donaran sabor i aroma a aquest plat.Passats uns minuts, afegim les albergínies tallades. Tapem la cassola i cuinem a foc suau, uns 20 minuts, remenant amb compte de tant en tant per que no se'ns desfacin les albergínies. Si la salsa redueix massa, podem afegir una mica d'aigua, millor calenta.
Quan les albergínies estiguin tendres, les repartim en recipients que puguin anar al forn. Posem per sobre la mozzarella ratllada i l'empolsinem amb el formatge ratllat i una mica d'herbes aromàtiques seques. Gratinem fins que el formatge estigui daurat.
Recepta adaptada del blog Food for love.