Començarem preparant els farcit amb préssecs.
Ingredients:
- 2-3 préssecs de carn ferma (necessitem 300 grams nets aprox )
- 2 llimones dolces
- 40 grams de sucre llustre
- un parell de branques de romaní fresc
- 1/4 culleradeta de Maizena
Passat aquest temps, retirem els talls de préssec de la safata i recollim el suc que hagin deixat anar, el colem i el posem en una cassola petita. Sortiran aproximadament uns 60 ml.
Comencem a preparar la massa de la galette.
Ingredients:
- 165 grams de farina per rebosteria
- 1/4 culleradeta de sal
- 115 grams de mantega freda + 30 grams més
- 4 cullerades de crème fraîche
- 2 culleradetes de suc llimona
- 4 cullerades d'aigua ben freda
- un ou batut per pintar la massa
- un parell de cullerades de sucre blanc
Tallem la mantega en trossos petits. A banda mesclem en un bol petit la crème fraîche, el suc de llimona i l'aigua. Guardem aquesta mescla i la mantega, per separat, en el frigorífic fins el moment de fer-los servir.
Passada mig hora, traiem la farina del congelador, li afegim la sal, les mesclem i afegim la mantega tallada en trossos. Amb l'ajuda d'un parell de ganivets ho barregem tot fins aconseguir una textura sorrenca. Si no tenim massa traça, com és el meu cas, ho podem fer amb les mans però vigilant de no estar massa estona, perquè la mantega s'estovarà amb la nostra pròpia escalfor. Per últim, afegim a la massa la mescla de crème fraîche, suc de llimona i aigua i la barregem amb una cullera fins que aconseguim fer una bola amb la farina. Podem afegir una mica d'aigua freda si veiem que la farina no s'enganxa. També podem afegir una mica de farina si la massa ens queda enganxifosa. Quan hàgim aconseguit fer una bola amb la massa, l'emboliquem amb film transparent i la fiquem en el frigorífic un mínim de 30 minuts.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.
Enfarinem el marbre, estirem la massa amb l'ajuda d'un corró i li donem forma rodona. Amb compte posem la massa estirada sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper per enfornar. Repartim pel mig de la massa els talls de préssec escorreguts. La vora de la massa la plegarem sobre si mateixa cobrint part del farcit. Repartim 30 grams de mantega esmicolada per sobre els préssecs. Pintem la massa amb l'ou batut i l'empolsinem amb sucre blanc. Enfornem 20 minuts.
Escalfem el suc de les llimones a foc fluix amb la culleradeta de Maizena, removent fins que aquest s'espesseixi - un parell de minuts-. Quan hagin passat els primers 20 minuts, aboquem aquesta mescla sobre els préssecs, afegim una mica de farigola per sobre i tornem a enfornar 20 minuts més i fins que la massa estigui daurada.
Deixem refredar una mica abans de servir. Aquest tipus de dolços, que es serveixen tebis, combinen a la perfecció amb el gelat de vainilla, així que us recomano servir-los acompanyats d'una bola de gelat.