Com podreu comprovar es tracta d'un plat molt senzill de fer i amb pocs ingredients, on la qualitat dels ingredients marcarà la diferència.
Ingredients:
- 80 grams de pasta seca tipus farfalle per persona
- un manat d'espàrrecs verds fins
- tomàquets tipus xerry o cirerol
- oli d'oliva verge extra
- mantega
- sal i pebre blanc mòlt
- un preparat de fines herbes o herbes provençals
- formatge parmesà ratllat
Posem a bullir aigua i sal per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant.
Encenem el forn a 180º, a dalt i a baix. Retirem dels espàrrecs la part més fibrosa i tallem la part més tendre en trossos petits. Els posem en una safata per anar al forn, banyats amb una mica d'oli i amb sal i pebre. Per sobre hi posem uns pessics de mantega i els enfornem 10 minuts. Tallem els tomàquets per la meitat i els afegim a la safata amb els espàrrecs, -banyats amb un rajolí d'oli-, quan hagin passats els primers 10 minuts. Continuem la cocció 10-15 minuts més, depenent del gruix dels espàrrecs. En cas de dubte, tasteu-los per comprovar que estiguin tendres, abans de retirar la safata del forn.
Una vegada cuita la pasta al dente, l'aboquem directament en un bol gran. Afegim els espàrrecs i els tomàquets acabats de treure de forn, abocant també el líquid que hagin pogut deixar anar durant la cocció. Posem a continuació un bon raig d'oli d'oliva verge extra i les herbes i ho mesclem tot amb compte. Servim la pasta tèbia, encara que és un plat que també podeu preparar amb antelació i servir fred. Podeu acompanyar la pasta amb formatge parmesà ratllat.