També el vi serà present aquesta setmana a Girona ciutat, on es celebra una nova edició de Tocs de Vi DO Empordà, a la plaça de la Independència. Durant aquesta setmana s'han organitzat tasts en espais singular de la ciutat per promocionar el seu patrimoni. Així s'han celebrat tasts als Banys Àrabs, als Jardins dels Alemanys, al Pati del Museu dels Jueus o al Monestir de Sant Pere de Galligans, entre altres llocs emblemàtics de la ciutat.

I no deixem el món del vi sense explicar-vos que el diumenge es celebra un Mercat Gastronòmic als Cellers Carol Vallès, un mercat gastronòmic on gaudir dels caves elaborats al celler maridats amb productes del territori. A més, si compreu cava entrareu en el sorteig d'un brunch entre vinyes gratuït. L'horari, de 10 de matí a 2 del migdia. L’assistència és gratuïta, però l’aforament està limitat per qüestions d’espai, així que, si voleu anar, aviseu prèviament enviant un correu a visites@cellerscarol.com o bé trucant per telèfon al 93 898 90 78.
Si sou més de licors i vermuts, demà dissabte, i dintre de les activitats programades per l'edició d'enguany de Remeiart, es celebra la Nit de Vermuts i Licors d'Herbes, al Jardins del Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos, amb degustacions, exhibicions, espectacles i tallers de cocteleria per a adults i infants. Tota la informació la trobareu aquí.
Al Baix Llobregat es celebren aquest cap de setmana les dues últimes fires de la cirera de la temporada, la del Papiol i la de Torrelles de Llobregat. El Baix Llobregat produeix la meitat de les cireres de Catalunya, i n'és la principal comarca productora, amb unes 200 famílies que viuen del cultiu d'aquesta fruita, sobretot a les zones muntanyoses de la comarca. La cirera és un cultiu tradicional de la comarca; la varietat més habitual és la burlat, la més primerenca, i l'starking, tot i que també es conreen una trentena de varietats diferents. El fet que siguin especialment primerenques i de secà fa que les cireres del Baix Llobregat siguin especialment valorades pel seu sabor dolç. El Papiol és conegut per la seva variant, La Papiola.(Informació disponible a la pàgina web de l'Ajuntament del Papiol).
A Igualada (Anoia) es celebra una nova edició del Vadefoodies, El festival de tendències gastronòmiques, que comença avui divendres i s'allarga fins demà. Aquest any canvia d'ubicació i es celebra a la Plaça Castells i l'entrada és gratuïta. Enguany la cuina japonesa serà la protagonista amb ponències i showcooking. També s'han organitzat varies activitats al voltant de la vinyala, una varietat de cargol típic d'Igualada. No faltarà en aquesta edició el mercat "eat street", amb una vintena de parades de menjars d'arreu del món. Tota la informació la trobareu a la seva pàgina web.
I acabo recordant-vos que demà dissabte es celebra una nova edició del Mercat de la Terra d'Slow Food a la Plaça Catalunya de Sitges, on podreu comprar producte de proximitat i temporada i gaudir amb els petits de les activitats que s'organitzen cada mes.
Bon cap de setmana!