Per la massa:
- 155 grams de farina
- 113 grams de mantega freda tallada a trossos petits
- 1 culleradeta de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- de 15 a 60 ml d'aigua freda
- un ou batut per pintar la massa
- espàrrecs
- ceba tallada ben petita
- xampinyons laminats
- tires de cansalada fumada
- formatge de cabra
- melmelada de ceba de Mos de Tros
- sal i pebre blanc mòlt
- farigola fresca
Encenem el forn, dalt i baix, a 190º.
Saltegem els espàrrecs amb una mica d'oli fins que estiguin tendres. Cuinem la ceba en una paella, a foc suau, amb un mica d'oli, fins que es torni marró, i aleshores afegim els xampinyons i els coem fins que hagin deixar anar tot el líquid. Els salpebrem. Saltegem la cansalada fumada.
Estirem la massa sobre paper d'enfornar amb l'ajuda d'un corró. La podem cobrir amb film transparent i així no s'enganxarà la massa al corró. Li donem una forma rodona. El centre el pintem amb la melmelada de ceba i repartim per sobre les tires de cansalada, els xampinyons, els espàrrecs i el formatge de cabra esmicolat. Pleguem la vora del massa cap endins.la pintem amb l'ou batut i repartim per sobre la galette la farigola fresca. L'enfornem uns 40 minuts i fins que s'hagi daurat la massa, i la servim tèbia.
Els ingredients són per a dues persones, com a plat únic, o bé per a quatre, amb acompanyament.
Recepta de la massa de la galette extreta del blog Manzana y Canela