Pastissets de pastanaga amb crema de formatge i festucs.

Amb el que m'agraden els pastissos de pastanaga i només en tinc dues receptes publicades al blog. Aquests pastissets però, s'allunyen dels típics pastissos de pastanaga de sabor potent per les especies que porten, com la canyella, el gingebre o la nou moscada. Aquests pastissets són tendres, esponjosos i de gust suau. Ideals per introduir a la família en el deliciós món dels pastissos elaborats amb hortalisses com la pastanaga, el carbassó o la remolatxa.


Ingredients per a 6 unitats:
  • 250 grams de pastanaga ratllada ben fina
  • 60 grams de farina de rebosteria
  • 60 grams de farina integral
  • 10 grams d'impulsor químic Royal
  • un pessic de sal
  • 120 grams de sucre morè
  • 50 grams d'oli de girasol
  • 2 ous
  • 100 ml de llet semidesnatada
  • 30 grams de festucs pelats
  • 30 grams de formatge fresc tipus Philadelphia
  • 20 grams de iogurt grec
  • 40 grams de sucre llustre
  • 2 cullerades de llimona
Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

Mesclem en un bol el dos tipus de farina, l'impulsor químic i el pessic de sal. En una altre bol batem el sucre amb l'oli amb una batedora de varetes durant dos minuts; després afegim els ous, un a un, i per últim la llet. Quan estiguin tots els ingredients ben batuts, afegim les farines, la pastanaga ratllada i els festucs i els mesclem fins que estiguin ben integrats. No cal batre'ls en excés, només el que calgui per mesclar-los bé. Repartim la mescla en els motllets individuals, prèviament greixats i els enfornem 20 minuts. Abans de treure'ls de forn els punxem amb un escuradents i comprovem que aquest surti net o bé amb engrunes, mai tacat de crema. Mentre deixem que es refredin els pastissets, fora del motlle, preparem la cobertura mesclant la crema de formatge amb el sucre llustre i els suc de llimona fins que aconseguim una crema llisa i sense grumolls. Per últim li afegim el iogurt grec i el barregem amb la resta d'ingredients abans de cobrir els pastissets amb la crema. Repartim per sobre els festucs ben picats.


Recepta Postres Lecturas n.23