Ingredients per 12-15 donuts:
- 150 grams de farina
- 1 culleradeta d'impulsor químic Royal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 65 grams de sucre blanc
- 75 ml de llet semidesnatada
- 75 grams de iogurt grec ensucrat
- 1 ou mida L
- 40 ml d'oli de girasol
- 175 grams de Nutella
- 200 grams de Nutella
- 60 ml de llet semidesnatada
- 1 cullerada de sucre llustre
- ametlla crocanti
Encenem el forn a dalt i a baix a 175º.
En un bol mesclem tots els ingredients sòlids: la farina, l'impulsor químic, el bicarbonat i el sucre. En un altre bol mesclem la llet amb el iogurt grec i l'ou, a ma. Quan estiguin ben barrejats, afegirem l'oli i després la Nutella. Quan la mescla siguin ben homogènia, afegirem els ingredients sòlids i ho barrejarem tot bé.
Greixarem els motlles abans de repartir la massa per sobre, amb compte d'omplir-los només fins a la meitat. Jo reparteixo la massa posant-la en una màniga pastissera o en una bossa per aliments, tallant-li una de les puntes. Ficarem els motlles al forn 13-14 minuts. Deixarem que es refredin les rosquilles dins dels motlles uns 10 minuts, abans de treure-les i posar-les sobre una reixeta per que s'acabin de refredar.
Mentre prepararem el glacejat posant en un bol la Nutella amb la llet semidesnatada i el sucre llustre. He rebaixat les quantitats de la recepta original perquè he preferit que el glacejat no quedés tan líquid ni tan dolç. Submergim els donuts en el glacejat fins a la meitat i els decorem amb l'ametlla crocanti. Els tornem a deixar sobre la reixeta per que regalimi l'excès de glacejat.
Recepta del blog Con aroma de vainilla.