Pastís de formatge fresc de la Carme Ruscalleda

Haig de reconèixer que el pastís de formatge que més m'agrada actualment és el que es fa amb formatge tipus Philadelphia, però volia tastar el de la Carme Ruscalleda que s'elabora amb formatge fresc tipus Quark. La veritat és que té una textura més suau i lleugera que el que es fa amb el formatge en crema, però el gust no és tant dolç i un punt més àcid. Trobo que és perfecte per les postres d'un dinar, però per berenar, elegiria el pastís de formatge en crema més dolç i dens. El proper pastís, amb mató, a veure quines diferències li trobo...Us mantindré informats. 


Ingredients per a 6-8 persones:

  • 100 grams de mantega amb textura pomada
  • 125 grams de sucre
  • una branca de vainilla
  • 3 ous a temperatura ambient
  • la ratlladura de mitja llimona
  • 50 grams de farina de blat
  • 500 grams de formatge fresc tipus Quark
  • 50 grams de panses sense pinyol opcional

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 100º.

En un bol mesclem la mantega amb el sucre i la polpa negra de la branca de vainilla fent servir una batedora de varetes. Afegim a continuació els ous i la ratlladura de llimona, després aboquem la farina, prèviament tamisada i per últim afegim el formatge fresc - i les panses si les voleu posar-. Mesclem tots els ingredients fins aconseguir una crema de textura fina.

Aboquem la mescla dins d'un motlle rodó de 20-25 cm. Si el motlle no és de silicona l'haurem de folrar abans amb paper de forn perquè després puguem desemmotllar el pastís sense problemes.
L'haurem de coure durant 2 hores a 100º. Abans de treure'l del forn, el punxem amb una broqueta per comprovar que estigui cuit. No us ha de sortir tacat de crema sinó net o amb engrunes. Deixeu-lo refredar abans de desemmotllar. Guardarem el pastís en el frigorífic fins que l'anem a consumir. Us aconsello treure'l uns minuts abans de servir-lo.


Recepta del llibre de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç, de Columna.