Ingredients per a 10-12 rosquilles:
- 190 grams de farina de rebosteria
- 2 culleradetes d'impulsor quÃmic
- 1/4 de culleradeta de bicarbonat
- 50 grams de cacau pur en pols
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/4 culleradeta de nou moscada
- 30 grams de mantega amb textura pomada i 30 grams més per la cobertura
- 100 grams de sucre morè
- 1 ou gran
- 120 ml de iogurt grec, i una mica més per si la massa queda massa seca
- 60ml de suc de taronja
- la ratlladura d'una taronja
- 100 grams de xocolata per fondre
- 2 culleradetes de licor Cointreau
- 50 grams de xocolata blanca
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
En un bol mesclem tots els ingredients secs: la farina, l'impulsor quÃmic, el bicarbonat, el cacau en pols, la sal i la nou moscada. En un altra bol mesclem la resta d'ingredients, un per un, no afegint un fins que no estiguin integrats els anteriors. Per acabar, afegirem als ingredients secs els lÃquids, i els mesclaren just per que quedin tots ben integrats. La massa resultant no serà lÃquida sinó més aviat ben espessa. Si veiem però que els ingredients no es mesclem perquè ens falta lÃquid, podem afegir una culleradeta més de iogurt. Ficarem la massa dintre d'una mà niga pastissera o bé d'una bossa de plà stic per aliments i la repartirem en els motlles per fer rosquilles, prèviament greixats amb una mica d'oli. Enfornarem entre 5-10 minuts fins que, quan punxem les rosquilles amb un escuradents, aquest surti net. Esperarem un minuts abans de desemmotllar les rosquilles i deixar-les sobre una reixeta per que es refredin abans de banyar-les amb la cobertura de xocolata.
Per fer la cobertura, posarem la xocolata trossejada en un bol amb la mantega i les dues culleradetes de licor i l'escalfarem un minut al microones. En cas de dubte millor posar-la menys estona, per evitar que se'ns cremi la xocolata, i tornar-la a posar al microones uns segons més fins que aquesta es comenci a fondre. Cada vegada que traiem el bol de microones, remenarem la xocolata amb una cullereta per aprofitar el calor residual i que la xocolata es fongui més rà pid, i fins que aconseguim una crema llisa i brillant. Aleshores repartirem la xocolata fosa per sobre les rosquilles o be les sucarem dintre del bol. Abans que la xocolata fosa prengui, les decorarem amb xocolata blanca ratllada.
Si banyem les rosquilles en xocolata les podrem guardar un parell de dies. Si no les banyem en xocolata, ens duraran uns quants dies més guardades en una capsa metà l·lica. L'altra opció és congelar-les sense la cobertura de xocolata i, quan les vulguem menjar, deixar-les descongelar a temperatura ambient.
Recepta adaptada del blog Marsha's baking addiction, Baked Double Chocolate Orange Doughnuts.