Ingredients per a 6-8 persones:
- 400 grams de carbassa
- 400 grams de pastanaga
- 1 ceba gran
- oli d'oliva verge extra
- 1-2 culleradetes de gingebre en pols
- pebre negre mòlt
- sal
En una cassola gran, posem un bon rajolí d'oli i cuinem la ceba tallada en trossos petits fins que transparenti, aleshores afegim la carbassa i la pastanaga tallada a trossos i la saltegem uns minuts, a foc ben viu. Les salpebrem, les cobrim amb aigua calenta i tapem la cassola. Cuinarem les verdures a foc mig fins que estiguin tendres. El temps dependrà de com de petits hàgim tallada la verdura. Comptarem uns 10-20 minuts. A mitja cocció afegim el gingebre. No les afegiu de cop. Us aconsello poc a poc i anar tastant per ajustar les quantitats al vostre gust. Si a la cassola us ha quedat molt líquid, es millor triturar les verdures a banda i anar afegint aigua de la cocció fins que tinguem la textura que ens agradi per la crema. Aquest pot ser més o menys líquida. Tastem i rectifiquem de sal i pebre. Podem acompanyar la crema amb pipes de carbassa, saltejades prèviament en una paella, sense oli, o bé amb crostons de pa.