Ingredients*:
- 315 grams de farina de rebosteria
- 15 grams d'impulsor químic Royal
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/2 cullerada de canyella
- 1/4 culleradeta de gingebre
- 4 ous mida L
- 150 grams de sucre blanc
- 175 grams de sucre morè
- 250 ml d'oli de girasol
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 260 grams de pastanaga ratllada
- 200 grams de pinya natural tallada ben petita
- 100 grams de coco ratllat
- 300 grams de formatge tipus Philadelphia
- 300 ml de nata líquida per muntar
- 120 grams de sucre llustre
Comencem ratllant la pastanaga i tallant la pinya natural ben petita.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.
En un bol mesclem els ingredients secs: la farina, la canyella, el gingebre i la sal. En un altra bol mesclem els quatre ous amb el sucre blanc i el sucre morè -amb una batedora de varetes- fins que doblin el seu volum. Afegim a continuació l'essència de vainilla i l'oli de girasol i barregem tots els ingredients fins que quedin ben integrats. Aboquem la pastanaga, la pinya i 90 grams de coco ratllat i tornem a mesclar tots els ingredients amb la batedora de varetes. Per últim, afegim els ingredients secs i els mesclem amb una espàtula fins que quedin ben integrats amb la resta.
En la recepta original fan servir dos motlles de 20-23cm, enfornant-los 30 minuts. Jo vaig fer servir un sol motlle de 23 cm i vaig enfornar el bescuit durant 1 hora i 15 minuts. Abans del treure'l del forn, punxeu-lo amb un escuradents, aquest ha de sortir net o amb petites molles enganxades. Una vegada l'hàgim tret del forn, el deixarem refredar totalment abans de decorar-lo.
Preparem la cobertura del pastís muntant primer la nata. Quan comenci a agafar cos, afegim el sucre llustre -us aconsello que l'aneu posant poc a poc i que tasteu la nata per que trobeu el vostre punt de dolçor-. Després afegim el formatge cremós. Obtindrem una crema amb una consistència ferma.
Si hem fet un sol bescuit, el tallarem per la meitat amb una lira i si no en teniu amb un ganivet ben esmolat. Farcim el pastís vigilant que, com a mínim, ens quedi la meitat de la crema per decorar-lo. Per últim, repartim el coco ratllat per sobre. I no patiu per la cobertura, en aquest tipus de pastís no cal que quedi perfecte; la gràcia es que es puguin notar les diferents textures del pastís.
Aquest pastís guardeu-lo al frigorífic, treient-lo uns minuts abans de menjar-lo.
*He variat algunes quantitats de la recepta original.