Orada amb bolets i carbassa

Buscant idees pels dinars de Nadal, he trobat aquesta recepta en el llibre Cuinar per ser feliƧ de la Carme Ruscalleda: orada amb bolets i carbassa, un plat forƧa fĆ cil de preparar amb una combinació de sabors sorprenent, i Ć©s que la carbassa i els bolets es complementen a la perfecció; a mĆ©s, Ć©s un plat que podem preparar amb antelació i enfornar el peix just abans de servir-lo. Ɖs un plat que cuinarĆ© per festes, i vosaltres, us animeu a provar-lo de fer a casa?


Ingredients per a 4 persones:
  • filets d'orada, dos per persona
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 grans d'all i julivert
  • 200 grams de bolets barrejats
  • 200 grams de carbassa
  • 100 ml de xerĆØs sec
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200Āŗ.

Tallem les cebes en juliana i les cuinem amb una mica d'oli, sal i pebre, a foc suau, fins que s'estovin, aproximadament 10 minuts. Les reservem. 
Els bolets, si els hem comprat en pot, els escorrem i tallem en trossos més o menys de la mateixa mida. Els saltegem en una paella, amb una mica d'oli, sal i pebre, entre 5-7 minuts. A mitja cocció, afegim els alls filetejats i el julivert ben picat.
La carbassa la tallem en bastonets no massa gruixuts, i la coem amb aigua bullint entre 3-5 minuts, o bĆ© la posem en un bol amb una mica d'aigua, el tapem amb film transparent. i la cuinem al microones de 3 a 5 minuts fins que estigui tendra. 

En una safata per anar al forn estenem la ceba cuita, després li posem per sobre els bastonets de carbassa i els bolets; per sobre repartim els filets d'orada salpebrats, amb la pell cap amunt. Ruixem els filets de peix amb el xerès i un raig d'oli d'oliva i els fiquem al forn 7 minuts. Abans de treure el peix del forn, comprovem si el peix està prou fet -jo el vaig deixar un parell de minuts més-. Servim immediatament.