Ingredients per 12-15 galetes:
- 150 grams de mantega pomada
- 80 grams de sucre morè
- 80 grams de sucre llustre
- 1 ou mida L a temperatura ambient
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 150 grams de farina de rebosteria
- 1/2 culleradeta d'impulsor químic
- 180 grams de flocs de civada
- 150 grams de xips de xocolata
- 50 grams de nous
Aquesta recepta la podeu preparar amb una batedora de varetes o bé amb una màquina amassadora.
Primer esmicolen les nous amb l'ajuda d'un corró i les reservem. Després en un bol posem la mantega pomada amb el sucre morè i el sucre llustre i mesclen els ingredients fins que quedin ben integrats. A continuació, afegim l'essència de vainilla i l'ou i tornem a mesclar tots els ingredients. Barregem la farina amb l'impulsor químic i l'afegim al bol amb la mantega. Després afegim les nous picades. Una vegada estiguin tots els ingredients ben integrats, afegim els flocs de civada i els xips de xocolata. Si heu fet servir la batedora de varetes, haureu d'acabar de mesclar aquests ingredients manualment amb una espàtula, perquè us quedarà una massa molt compacta.
Farem boles amb la massa, de màxim 50 grams, que després aplanarem amb les mans -màxim 1cm de gruix- i les posarem sobre una safata que ens càpiga en el frigorífic, perquè haurem de tenir-les allà una hora abans d'enfornar-les.
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º. Repartim les galetes sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper d'enfornar, vigilant que no es toquin entre elles - les galetes tendeixen a expandir-se una mica- i les enfornem 15 minuts. Han de sortir lleugerament daurades. Les deixem refredar sobre una reixeta abans de menjar-les. Si us sobren...cosa que serà difícil, les podeu guardar en una capsa metàl·lica, uns quants dies.