Frittata de coliflor

Ja sabeu com m'agraden les receptes del Yotam Ottolenghi, així que avui us porto una altra de les seves. molt fàcil de fer, adaptada als ingredients que tenia per casa. Ell, a la recepta original, fa servir formatge scamorza fumat, impossible de trobar per on visc, i cheddar curat, que no sempre és fàcil de trobar, però podeu fer servir la barreja de formatges que volgueu, així sí, us aconsello que siguin formatges amb "caràcter", curats o fumats, ja que seran ells els que aportaran el punt de gràcia al plat.


Ingredients per a 4-6 persones:
  • 1 coliflor petita
  • 6 ous mitjans
  • 4 cullerades de crème fraichê (30%MG) o nata per muntar
  • 2 cullerades de mostassa a l'antiga
  • 150 grams de formatge curat ratllat 
  • 50 grams de formatge cheddar ratllat, si pot ser curat, millor
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • cibulet picat, opcional

Encenem el forn a 190º.

Primer cuinem la coliflor al microones, posant-la en un bol de vidre, feta bocins petits, tapada amb film transparent i a potència màxima durant 4-5 minuts, fins que estigui tendra. La reservem.

En un altre bol, batem els ous i després els afegim la crème fraichê, la mostassa i un bon pessic de sal i pebre negre mòlt i ho mesclem tot. Per últim afegim els formatges ratllats.

En una paella, que pugui anar al forn, afegim un raig d'oli i saltegem la coliflor un parell de minuts fins que es dauri una mica; aleshores aboquem la barreja dels ous, vigilant que la coliflor ens quedi ben repartida per la paella, i ho cuinem tot, a foc mig, cinc minuts.  A continuació fiquem la paella al forn entre 10-12 minuts i fins que la frittata estigui ben cuita. La retirem del forn i la servim calenta.

Si voleu, podeu reservar una mica del formatge ratllat per posar-lo per sobre la frittata quan l'aneu a ficar al forn, en lloc de mesclar-lo tot amb els ous. Podeu gratinar una mica el formatge, just abans del treure la frittata del forn, i així us quedarà tindrà més color.


Adaptació de la recepta del llibre El gourmet vegetariano de l'editorial RBA.