Ingredients per a 4-6 persones:
- 1 coliflor petita
- 6 ous mitjans
- 4 cullerades de crème fraichê (30%MG) o nata per muntar
- 2 cullerades de mostassa a l'antiga
- 150 grams de formatge curat ratllat
- 50 grams de formatge cheddar ratllat, si pot ser curat, millor
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
- cibulet picat, opcional
Encenem el forn a 190º.
Primer cuinem la coliflor al microones, posant-la en un bol de vidre, feta bocins petits, tapada amb film transparent i a potència màxima durant 4-5 minuts, fins que estigui tendra. La reservem.
En un altre bol, batem els ous i després els afegim la crème fraichê, la mostassa i un bon pessic de sal i pebre negre mòlt i ho mesclem tot. Per últim afegim els formatges ratllats.
En una paella, que pugui anar al forn, afegim un raig d'oli i saltegem la coliflor un parell de minuts fins que es dauri una mica; aleshores aboquem la barreja dels ous, vigilant que la coliflor ens quedi ben repartida per la paella, i ho cuinem tot, a foc mig, cinc minuts. A continuació fiquem la paella al forn entre 10-12 minuts i fins que la frittata estigui ben cuita. La retirem del forn i la servim calenta.
Si voleu, podeu reservar una mica del formatge ratllat per posar-lo per sobre la frittata quan l'aneu a ficar al forn, en lloc de mesclar-lo tot amb els ous. Podeu gratinar una mica el formatge, just abans del treure la frittata del forn, i així us quedarà tindrà més color.
Adaptació de la recepta del llibre El gourmet vegetariano de l'editorial RBA.