Fetuccine amb xampinyons a la florentina

Fa uns dies vaig cuinar aquests fetuccine d'espinacs amb xampinyons a la florentina. Els vaig servir com a plat únic perquè la salsa s'elabora amb farina i formatge i això, com us podeu imaginar, atipa força. La propera vegada intentaré fer una versió més lleugera, fent servir llet evaporada en lloc de la llet normal i la farina, encara que no serà tan cremosa com la versió que us porto avui.


Ingredients per a dues persones:

  • 160 grams de fetuccine d'espinacs,  encara que també podeu fer servir dels normals
  • 200 grams de xampinyons laminats
  • 2 dents d'all
  • una tassa de brou vegetal
  • una tassa de llet semidesnatada
  • 2 cullerades de farina blanca
  • 3 cullerades de formatge parmesà 
  • dos bons grapats d'espinacs frescos
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra

Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta, seguint les instruccions de fabricant.

En una cassola posem un raig d'oli i les dents d'all ben picades i les daurem una mica, vigilant que no se'ns cremin. Afegim els xampinyons filetejats amb un pessic de sal, i els coem un 5-6 minuts sense tapar la cassola. Mentre es fan els xampinyons, barregem el brou vegetal, amb la llet i la farina. Quan els xampinyons estiguin cuits aboquem aquesta mescla i remenem, a foc suau, vigilant que no es quedin grumolls de farina. La salsa espesseix ràpid, per això, vigileu que no se us cremi, mantenint el foc suau. Afegim el formatge ratllat i remenem amb compte fins que s'hagi desfet. Afegim sal i pebre negre mòlt, al vostre gust. Si us agrada molt el gust de parmesà podeu afegir una mica més a la salsa, però tingueu en compte que té un gust potent, i pot amagar el gust dels xampinyons. Recordeu també que el formatge aporta sal al plat, així que compte amb afegir més sal de compte.

Quan la pasta estigui al dente, la escorrem, l'aboquem dintre de la cassola amb la salsa i ho mesclem tot. Per últim, i just abans de servir el plat, tallem els espinacs i els afegim a la cassola, barrejant-los amb compte, just per que quedin ben barrejats amb la resta d'ingredients.


Inspirada en una recepta de Cocina y Vino.