Ingredients per a quatre persones:
- 4 pits de pollastre desossats
- 1 tassa de maionesa
- 1/3 de tassa de mel
- 1/4 de tassa de mostassa a l'antiga i una mica més
- Pa ratllat gruixut
- Un pessic d'all en pols
- Sal i pebre negre mòlt
En un bol mesclem la maionesa, la mostassa, la mel, l'all en pols i una mica de pebre negre. Tastem i rectifiquem de sal, si cal. Com a mi m'agrada molt la mostassa a l'antiga, hi vaig posar més quantitat, encara que jo us he posat les quantitats de la recepta original. Us recomano les ajusteu al vostre gust.
Netegem la mica de greix que puguin tenir els pits de pollastre i els tallem en tires, diagonalment, d' 1,5 o 2 cm d'amplada. Posem les tires dintre d'una bossa de plà stic alimentari i afegim mà xim la meitat de la salsa de mel i mostassa, fins que quedin totes les tires impregnades amb la salsa. Poseu la quantitat necessà ria, perquè la salsa que us sobri l'haureu de llençar. Tanquem la bossa i la guardem al frigorÃfic mÃnim 30 minuts, encara que jo sempre la guardo d'un dia per un altra. A més temps que deixeu la carn amb la salsa, més gust agafarà aquella.
Al dia següent, encenem el forn a 200º, a dalt i a baix. Arrebossem les tires de pollastre amb el pa ratllat gruixut i les disposem sobre una safata per anar al forn, coberta de paper de forn. Si disposeu d'una safata amb forats petits o d'una reixeta millor encara, ja que el pollastre us quedarà més cruixent. Fiquem les tires al forn mÃnim 20 minuts a 190º, i fins que veiem que el pa s'hagi daurat. Agafem una tira de pollastre i comprovem que la carn estigui cuita abans de treure la carn del forn. Les servim calentes acompanyades amb l'altra meitat de la salsa de mel i mostassa que hem preparat el dia anterior.