Ingredients per a 8-10 persones:
- 180 grams de mantega a temperatura ambient.
- 180 grams de sucre blanc
- 4 ous mitjans
- 220 grams de farina de rebosteria
- 12 grams d'impulsor químic Royal
- 30 grams de cacau deshidratat Valor
- 60 ml de llet, sencera o semi
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 150 grams de xocolata blanca per cobertura
- 150 grams de fruites del bosc
Encenem el forn a 180º.
Mesclem en un bol la farina, l'impulsor químic i el cacau. En un altre bol, aboquem la mantega tallada a daus, li afegim el sucre i ho batem amb una batedora de varetes fins que aconseguim que la mantega ens quedi cremosa. A continuació anem afegint els ous, un a un. Pot donar la sensació que se'ns talla la crema, però no patiu, continueu afegint els ous. Comencem a abocar la farina amb el cacau, prèviament tamisada, a poc a poc, mentre no parem de batre els ingredients. Afegim a continuació la llet i la vainilla i continuem barrejant els ingredients fins que quedin tots ben integrats. Aboquem la massa en un motlle, prèviament folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn 35 minuts i fins que, quan punxem amb una broqueta el plumcake, no surti la massa enganxada. Us pot sortir la broqueta tacada de xocolata, però no de massa líquida o amb grumolls.
Quan traieu el plumcake del forn el deixem com a molt cinc minuts al motlle, abans de desemmotllar-lo, així evitarem que se'ns trenqui. Després, el traiem del motlle i el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar.
Tallarem a trossos la xocolata blanca i la posarem en un bol que ficarem al microones un minut i mig a màxima potència, vigilant que no se'ns cremi. Amb una espàtula de silicona remenarem la xocolata fins que es desfaci totalment, i ens quedi una crema fina i tèbia. L'abocarem sobre el plumcake, una vegada aquest s'hagi refredat totalment. El decorarem amb els gerds o les fruites del bosc abans que la xocolata prengui, així quedaran fixades al pastís i no cauran quan el tallem per servir.
Recepta extreta de Postres Lecturas n.24.