Ingredients per uns 240 ml aprox:
- 100 ml d'aigua freda
- 100 ml de suc de llimona (2-3 llimones)
- 100 ml d'aigua
- 100 grams de sucre blanc
- ratlladura d'una llimona
- menta fresca
Preparem primer el xarop, escalfant l00 ml d'aigua amb 100 grams de sucre, a foc fluix, fins que el sucre s'hagi dissolt. Quan el xarop estigui fred -jo normalment el preparo d'un dia per un altre- li afegim els 100 ml de suc de llimona, la ratlladura de llimona i unes fulles de menta fresca. Xafem les fulles de menta amb una cullereta per que deixin anar el seu sabor. Després colem el suc i afegim poc a poc l'aigua freda, removent de tant en tant i tastant per trobar el punt que ens agradi, afegint més o menys aigua si cal. Omplim els motlles i posem una o dues fulla de menta fresca dintre. Si els motlles són verticals, espereu a que s'hagi gelat una mica el lÃquid abans de posar els pals, aixà es mantindran rectes.
En cas de que els motlles que fem servir no siguin de silicona ens ajudarà per desemmotllar-los, posar-los sota un xorro d'aigua tèbia. Els pols sortiran amb més facilitat.