Buscava per internet una recepta de gelat i em vaig trobar amb la de gelat de carbassa cuita i nous pecanes de Merceditas Bakery i no em vaig poder resistir a fer-la, modificant alguna quantitat de les espècies que pórta. A més no necessiteu gelatera.
Ingredients:
- 250 grams de puré de carbassa
- 250 grams de mascarpone
- 75 grams de mel
- 75 grams de sucre moré integral de canya
- 1 culleradeta de canyella en pols
- un pessic de nou moscada
- 1/4 de culleradeta de cúrcuma
- l'interior de dues llavors de cardamom
- 150 grams de formatge tipus Philadelphia, vaig fer servir el light
- 100 ml de llet semidesnatada
- 1 cullaredeta de Maizena
- nous i pipes de carbassa per decorar, opcional
En un cassó mesclem el mascarpone, les espècies, el sucre i la mel i, a foc fluix, ho posem tot a coure. Just quan comenci a bullir, colem la crema per retirar les llavors de cardamom i afegim el formatge Philadelphia i el barregem amb la resta d'ingredients fins que estiguin tots ben integrats. Tornem a posar el cassó a foc fluix i continuem remenant.
Desfem la Maizena amb una mica de llet i l'afegim al cassó. Quan notem que la crema hagi espessit una mica, retirem el cassó del foc, aboquem el puré de carbassa i mesclem bé. Per saber si ha espessit bé la crema abans d'afegir el puré, podem fer una prova: fiquem l'espà tula a la crema i després amb el dit fem una ratlla sobre la crema, si la ratlla es manté, la crema té prou consistència.
Posem la crema en un bol i deixem que es refredi a temperatura ambient. Després tapem el bol amb film transparent i el desem al frigorÃfic tota la nit.
Al dia següent, posem la crema en un taper i el fiquem en el congelador un mÃnim de 4 hores.
Traurem el gelat del congelador uns 15-20 minuts abans de servir-lo, i aixà el podrem repartir sense problemes. No obstant, vigilarem la consistència del gelat perquè no se'ns desfaci massa.
Podem decorar el gelat amb nous i pipes de carbassa, i acompanyar-lo amb un caramel lÃquid.