Al blog trobareu la nostra recepta per fer melmelada de pebrot escalivat. Us en llepareu els dits.
Ingredients per a 2 persones:
Encenem el forn a 200º, a dalt i a baix.
Primer obrim les albergínies al llarg, les salem i deixem que suïn uns 20 minuts -si feu servir albergínies blanques, no us caldrà-. Les rentem amb una mica d'aigua i les assequem amb paper de cuina. Fem uns talls en creu amb un ganivet a la part carnosa i les fiquem al forn 30 minuts. Mentrestant tallem les cebes ben petites i les coem en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, a foc fluix, fins que es tornin marrons, aproximadament un 30 minuts, remenant de tant en tant i vigilant que no es cremin.
Quan les albergínies estiguin toves al tacte les traiem del forn, deixem que es refredin una mica tapades amb paper d'alumini i, a continuació, les buiden amb l'ajuda d'una cullera. Tallem la carn de les albergínies en trossos ben petits abans de ficar-la a la cassola amb la ceba caramel·litzada. Afegim la tonyina ben escorreguda, una cullerada d'herbes aromàtiques i mesclem bé tots els ingredients. Farcim les albergínies amb la mescla i posem per sobre una culleradeta de melmelada de pebrot. Les cobrim amb formatge ratllat i un pessic de herbes provençals i gratinem les albergínies uns 15 minuts o fins que el formatge estigui ben daurat. Servim acabades de sortir del forn.
Ingredients per a 2 persones:
- 2 albergínies grans
- 2 cebes grans
- 3 llaunes de tonyina en oli d'oliva
- mescla d'herbes aromàtiques seques o herbes provençals
- melmelada de pebrot
- formatge emmetal ratllat
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre mòlt
Encenem el forn a 200º, a dalt i a baix.
Primer obrim les albergínies al llarg, les salem i deixem que suïn uns 20 minuts -si feu servir albergínies blanques, no us caldrà-. Les rentem amb una mica d'aigua i les assequem amb paper de cuina. Fem uns talls en creu amb un ganivet a la part carnosa i les fiquem al forn 30 minuts. Mentrestant tallem les cebes ben petites i les coem en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, a foc fluix, fins que es tornin marrons, aproximadament un 30 minuts, remenant de tant en tant i vigilant que no es cremin.
Quan les albergínies estiguin toves al tacte les traiem del forn, deixem que es refredin una mica tapades amb paper d'alumini i, a continuació, les buiden amb l'ajuda d'una cullera. Tallem la carn de les albergínies en trossos ben petits abans de ficar-la a la cassola amb la ceba caramel·litzada. Afegim la tonyina ben escorreguda, una cullerada d'herbes aromàtiques i mesclem bé tots els ingredients. Farcim les albergínies amb la mescla i posem per sobre una culleradeta de melmelada de pebrot. Les cobrim amb formatge ratllat i un pessic de herbes provençals i gratinem les albergínies uns 15 minuts o fins que el formatge estigui ben daurat. Servim acabades de sortir del forn.