Ingredients per a dues persones:
- 160 grams de pasta curta tipus penne rigate o macarrons
- 2 cebes grans o 3 de mitjanes
- un gotet de vi blanc
- 1/4 de litre de brou vegetal
- oli d'oliva verge extra
- farigola seca, una culleradeta
- una cullerada de mantega
Posem l'aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente, seguint les instruccions del fabricant, encara que jo sempre la vaig tastant per que em quedi al punt que a mi m'agrada.
En una cassola, amb un bon raig d'oli, courem la ceba tallada en juliana a foc fluix, fins que es torni marró. Podeu necessitar ben bé mitja hora, així que paciència i no se us ocurreixi pujar el foc per anar ràpid, perquè només aconseguireu cremar la ceba. A continuació abocarem el gotet de vi blanc i deixarem que evapori una mica. Remenarem i cobrirem tota la ceba amb el brou vegetal. No poseu més del compte, just per cobrir la ceba. Afegim la farigola i deixem que redueixi el brou. Just abans d'abocar la pasta, afegim la cullerada de mantega i remenem bé per que es desfaci i s'integri amb la resta d'ingredients. Mesclem bé la ceba amb pasta i servim de seguida.