Espirals de remolatxa i pastanaga amb vinagreta de taronja

Avui us porto una amanida plena de color, vitamines i antioxidants. I és que si valorem els beneficis que ens aporten per la salut les pastanagues, la remolatxa i els festucs crus, aquesta amanida és una autèntica mina d'or per la nostra salut. Tot i així la remolatxa no és una hortalissa que agradi a tothom, però si només l'heu tastada cuita, tant si us agrada com si no, jo us diria que li doneu una oportunitat i la mengeu crua. Us ho dic, perquè a mi em va començar a agradar la remolatxa quan la vaig tastar crua, mentre que cuita, en l'amanida, la detestava.

En aquesta recepta no us poso quantitats, ja que depèn si voleu fer l'amanida com a plat únic o bé com acompanyament.


Ingredients:
  • pastanagues crues
  • remolatxa crua
  • festucs crus
  • una taronja
  • mel, si pot ser de taronger, millor
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre agredolç de riesling de Castellde Gardeny 
  • sal
Aquest és un plat per preparar-lo just abans de seure'ns a taula, encara que la vinagreta sí la podeu preparar amb antelació i guardar-la en el frigorífic fins el moment de servir-la a taula.

Tallem les pastanagues i la remolatxa en espirals, encara que també ho podem fer en bastonets. Podem pelar o no la pastanaga, però la remolatxa us aconsellaria que la peleu sempre. Ratllem la pell de la taronja i posem la ratlladura en un bol juntament amb el seu suc, la mel, l'oli, el vinagre i la sal, i mesclem tots els ingredients fins estiguin ben integrats. Si fem amb antelació la vinagreta, enrecordeu-vos de tornar a mesclar bé tots els ingredients abans de servir-la a taula. Posem en una safata les hortalisses ratllades i els festucs i ho amanim tot amb la vinagreta de taronja, just abans de portar-la a taula.