Ara que ja sembla que la calor s'ha instal·lat definitivament a casa nostra, és quan les receptes d'amanides començaran a omplir les xarxes socials. Com en tots els plats, una bona presentació ajuda a que el plat vingui més de gust. Pastanagues, carbassons o remolatxes es poden servir tallats en bastonets, en rodanxes, ratllats o tallats en espirals. En el mercat trobareu diferents tipus de talladors en espirals de totes les mides i de tots els preus. Si us agraden les verdures, crec que és una bona inversió. A mi l'any passat en van regalar un i la veritat és que a casa l'estem amortitzant. Ja tinc penjades un parell de receptes al blog, els
espirals de carbassó amb ceba a la francesa i
els espirals o zoodles de carbassó amb gambes, i avui en publico una tercera. Aquesta amanida es menja tèbia i la podeu acompanyar amb altres fruits secs i formatges, això dependrà del que tingueu per casa o del que us vingui de gust. No poso quantitats, ja que podeu fer aquesta amanida com acompanyament, com a primer plat o com vam fer nosaltres, com a plat únic, afegint-li pasta blanca curta, tipus macarrons, o bé pasta de colors.
Ingredients:
- pastanagues
- carbassons
- nous pelades
- formatge feta
- oli d'oliva verge extra
- vinagre Riesling de Castell de Gardeny o un altre tipus de vinagre agredolç blanc
- sal i pebre blanc mòlt
- herbes aromàtiques
Encenem el forn a 190º. Tallem les pastanagues i els carbassons (jo normalment no els pelo, només els rento bé) amb un tallador en espiral, o bé en bastonets. Els posem sobre una safata per anar al forn i afegim per sobre un rajolí d'oli d'oliva, vinagre, sal i pebre blanc mòlt, i amb les mans mesclem les verdures per que s'impregnin amb l'oli i el vinagre. Fiquem la safata al forn uns 10 minuts. Mentrestant tallem les nous en trossos i el formatge feta també. Traiem les hortalisses del forn i les aboquem sobre una safata per servir, i quan s'hagin refredat una mica, afegim per sobre el formatge feta i les nous. Si voleu podeu afegir també una mica d'herbes aromàtiques. Servim l'amanida tèbia.