Ingredients:
- 1 kg de carxofes
- 100 grams de cansalada tallada a tires (opcional)
- 2-3 alls picats ben fins
- 1 litre de brou vegetal Aneto
- 1 got de vi de cervesa Minera
- 2 culleradetes de cúrcuma
- 1 culleradeta ben curulla de Maizena
- sal i pebre blanc mòlt
Primer pelem les carxofes, deixant només les fulles més tendres i pelant la tija, res de tallar-la, que també es pot aprofitar. A continuació, tallem les carxofes en quatre trossos i les reservem en un bol amb aigua i julivert fresc. Us recomano fer servir julivert -jo inclús faig julivert sec si no en tinc de fresc a casa- en lloc de fer servir suc de llimona, ja que el julivert no li dóna cap gust i evita que s'oxidi igual.
En una cassola, sense oli, enrossim la cansalada tallada a tires i després la reservem. Després afegim una mica d'oli i daurem els alls picats; a continuació, afegim les carxofes i les cobrim amb brou vegetal, i sense tapar la cassola, el fem bullir; després aboquem la cansalada i la cervesa. Deixem que el líquid vagi evaporant. Passat uns 10 minuts, afegim la cúrcuma, una mica de sal i pebre blanc mòlt. En un bol barregem la Maizena amb una mica de brou vegetal fins que es desfaci i després l'afegim a la cassola, remenant amb compte. Continuem coent les carxofes unes 10 minuts més, sense tapar la cassola. Rectifiquem de sal i pebre.
Jo en total les vaig coure uns 20 minuts, no obstant, punxeu-les abans d'apagar el foc per comprovar que estiguin tendres. I si no us agrada gaire la cervesa, no patiu perquè el seu sabor no destaca molt, però li dóna un toc especial.
Adaptació d'una recepta de Cookpad.