Bescuit de iogurt amb un toc de taronja

Una de les receptes més agraïdes de la rebosteria és, per a mi, la d'un bon bescuit. Tenir un a la cuina i poder fer un tall per esmorzar o berenar és un petit plaer, força econòmic i molt més saludable que qualsevol producte de rebosteria industrial. A més, els bescuits són senzills de fer i requereixen de pocs estris culinaris. A les xarxes socials trobareu un munt de receptes, a quina més bona. Jo us porto avui un bescuit de iogurt amb un toc de taronja, simplement deliciós.


Ingredients:
  • 190 grams de farina de blat
  • 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 200 grams de sucre blanc
  • 1 cullerada de ratlladura de taronja
  • 3 ous mitjans
  • 120 ml iogurt grec
  • 120 ml d'oli de girasol
  • 2 culleradetes de Cointreau
Encenem el forn, dalt i baix, a 175º, posant la reixeta al mig del forn.

En un bol gran posem el sucre i la ratlladura de taronja i els freguem amb les mans per deixar anar els olis de la pell de la taronja. Afegim els ous i els batem amb una batedora de varetes uns cinc minuts. Aboquem després el iogurt, l'oli i el licor i ho mesclem tot fins que quedin tots els ingredients ben integrats. Afegim la farina amb l'impulsor químic i la sal, prèviament tamisats, i els mesclem a ma amb una espàtula. No cal mesclar gaire, just per barrejar els ingredients.

Aboquem la massa en un motlle rectangular de 28 cm, prèviament greixat, i el fornegem durant 45 minuts o fins que, quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net. Abans de desemmotllar el bescuit el deixem reposar dins del motlle 5 minuts, i després el deixem refredar sobre una reixeta.

Recepta del blog Denikatessen, Orange yogurt cake.