Els diumenges m'agrada preparar un plat de pasta o arròs per dinar. Per avui volia fer un plat de pasta amb salmó i bròcoli, però gràcies a que ahir em vaig oblidar de comprar salmó, que he hagut de buscar una altra recepta per dinar, i he descobert una que he adaptat una mica i que ens ha agradat molt a casa. La recepta original es diu
Crusty pasta and broccoli bake, de la
BBC Good Food, i el toc cruixent el dóna el pa ratllat que es posa per sobra la pasta i que es gratina. A més he fet el bròcoli i la ceba bullida, només uns minuts, i haig de reconèixer que me n'alegro de no haver-la fet saltejada al wok amb oli, perquè crec que bullint la verdura, el gust del plat queda més suau i rodó.
Ingredients per a dues persones:
- 160 grams de rigatoni
- 1 ceba morada petita
- 200 grams de bròcoli
- 200 grams de nata líquida 35% matèria grassa
- 3-4 culleretes de mostassa dolça de Cal Senzill
- 50 grams de formatge cheddar ratllat
- pa ratllat gruixut
- mescla d'herbes aromàtiques per amanides o herbes de Provença
- sal i pebre negre mòlt
Posem aigua a bullir en dues cassoles, la més gran per coure la pasta, seguint els temps que especifica el fabricant per que la pasta quedi al dente, i la més petita per coure el bròcoli i la ceba tallats a trossos no massa petits. A les dues cassoles afegim sal i aboquem la pasta i les verdures quan l'aigua comenci a bullir. El bròcoli i la ceba les coem només cinc minuts, i de seguida les traiem de l'aigua i les posem en un plat a banda. No llacem l'aigua de coure les verdures perquè posarem un parell de cullerots ben plens en una paella i li afegirem 3 o 4 culleradetes -afegiu-les poc a poc i tasteu per si en voleu posar més o no- de mostassa dolça del Cal Senzill o bé, si no en trobeu de mostassa dolça, un parell de culleradetes de mostassa antiga. Posem la paella a foc suau i remenem amb una cullera de fusta fins que es desfaci la mostassa. A continuació afegim la nata líquida i continuem remenant de tant en tant fins que comenci a bullir. Aleshores afegim el bròcoli i la ceba i el formatge cheddar i continuem remenant, amb molt de compte, fins que el formatge s'hagi fos. Tastem la salsa i rectifiquem de sal i pebre. Per últim, afegim la pasta cuita, la mesclem bé amb la salsa i aboquem tot el contingut de la paella en una safata per anar al forn. Posem per sobre pa ratllat gruixut i les herbes aromàtiques seques i ho gratinem uns minuts al forn fins que el pa ratllat es torri, vigilant de que no es cremi. Servim immediatament.