Ingredients per 12 muffins:
- 325 grams de farina de blat
- 150 grams de sucre blanc
- 2 culleradetes d'impulsor químic Royal
- 1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1/4 culleradeta de sal
- 75 grams de nous pelades i trossejades
- 75 grams de xips de xocolata
- 1 ou mida M
- 160 ml d'oli de girasol
- 180 ml de buttermilk (jo l'he fet a casa amb llet semidesnatada i suc de llimona)
- 1 culleradeta d'aroma de vainilla
Encenem el forn, dalt i baix, a 190º i greixem bé els motlles que farem servir si no utilitzem càpsules de paper.
En un bol gran mesclem els ingredients secs: la farina, el sucre, l'impulsor químic, el bicarbonat sòdic i la sal. Una vegada ben barrejats els ingredients, afegim les nous i els xips de xocolata i tornem a mesclar-ho tot.
En un altre bol barregem l'ou amb l'oli, el buttermilk i l'aroma de vainilla fins que estiguin ben integrats. Aleshores aboquem els ingredients líquids en el bol dels ingredients secs i amb una espàtula els barrejarem just per que s'integrin. Ens quedarà una massa grumollosa. És molt important no mesclar en excés els ingredients perquè sinó els muffins ens sortiran durs i corretjosos.
Amb un cullerot per servir gelats omplim els motlles, fins a un màxim de 3/4 parts de la seva capacitat, i els fiquem al forn 20 minuts. Abans de treure'ls punxem un parell de muffins amb un escuradents i comprovem que surti net; aleshores els traiem del forn i els deixem reposar als motlles 5 minuts abans de desemmotllar-los i deixar-los refredar en una reixeta.
Una vegada refredats, els podem congelar, embolicant-los amb film transparent i després ficant-los en una bossa per congelar, traient el màxim d'aire possible de la bossa. Millor descongelar-los a temperatura ambient.