Quiche de calçotada o la calçotada en una quiche

I és que aquesta quiche té tot els ingredients d'un típic menú de calçotada, excepte les postres: calçots, salsa de calçots i botifarra, però en format quiche. I és que feia molt de temps que no menjàvem quiche a casa, així que he decidit fer un mix i aquest ha estat el resultat....Quina bona pinta, oi?


Ingredients:
  • 12 calçots
  • 100-120 grams de botifarra crua
  • 2 ous
  • 200 ml de llet evaporada
  • salsa de calçots
  • formatge emmental ratllat
  • sal i pebre negre mòlt
  • massa quebrada precuinada

Encara que a la recepta us he posat massa quebrada precuinada com a base per la quiche, us animo a que prepareu la massa a casa, ja que és molt fàcil de fer i sempre serà molt més saborosa que la comprada al supermercat, especialment si feu servir una mantega de qualitat com la Cadí, per exemple. Aquí teniu l'enllaç a la recepta que jo faig servir per fer la massa de la quiche. Si finalment la compreu precuinada, seguiu les instruccions del fabricant per fer la primera cocció de la massa abans de posar-li els ingredients per sobre. 

Primer però, farem els calçots al forn. Jo segueixo la recepta del blog La cuina de sempre.


Després d'haver fet la primera cocció de la massa de la quiche, ja podem posar els ingredients a sobre. Primer els calçots tallats en trossos no massa petits. Després esmicolem la botifarra crua i la repartim per sobre la quiche com hem fet amb els calçots. Batem en un bol els ous amb la llet evaporada, afegim un pessic de sal i pebre negre mòlt i aboquem el líquid per sobre els calçots i la botifarra sense cobrir-los totalment. Per últim, repartim per sobre el formatge emmental ratllat i la salsa de calçots, i enfornem la quiche 20 minuts. La servim tèbia.