Galetes de civada i persimon

Les galetes de civada em tenen el cor robat...i la panxa contenta! La recepta de les primeres galetes de civada que vaig fer, la vaig trobar al blog My European Cakes, unes delicioses cookies de civada i xocolata. Una recepta que he fet tantes vegades que ni m'enrecordo. Després vaig trobar una recepta amb poma ratllada i canyella...Unes galetes espectaculars! A Pinterest tinc un taulell amb totes les receptes que vaig trobant d'aquest tipus de galetes, i fa setmanes vaig trobar unes elaborades amb persimon. He fet algunes petites variacions, com rebaixar la quantitat de sucre, i han sortit unes galetes delicioses!


Ingredients per 12 galetes:
  • 180 grams de farina de rebosteria
  • 140 grams de sucre morè
  • 1/4 culleradeta d'impulsor químic Royal
  • 1 cullerada de canyella mòlta
  • 1/2 cullerada de gingebre
  • 1/4 culleradeta de mou moscada
  • 1 ou mitjà
  • 220 grams de persimon tallat en trossets petits
  • 180 grams de flocs de civada
  • 60 grams d'avellanes picades (no massa)
  • 1/2 tassa de oli de girasol
Encenem el forn a 175º.

En un bol gran mesclem la farina, el sucre, l'impulsor químic i les espècies. Afegim a continuació l'ou, el persimon, els flocs de civada i les avellanes, mesclant-t'ho tot cada vegada que afegim un nou ingredient. Finalment afegim l'oli vegetal, l'integrem amb la resta d' ingredients, i comencem a fer boletes, no més grans de la mida d'una pilota de ping pong. Les posem sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal, les aplanem una mica i les enfornem 20 minuts. Les deixem refredar sobre una reixeta abans de menjar-les. Es mantindran bé si les guardem en una capsa metàl·lica, fins a cinc dies.