Pa de persimon

Aquests dies de Nadal m'he dedicat a passejar-me per Pinterest. Sempre en treus un munt d'idees. De receptes, les que més m'agraden són aquelles elaborades amb ingredients no massa habituals i, per a mi, el persimon entra dintre d'aquesta categoria. Com a fruita la menjo una vegada o dos cada temporada i poca cosa més. A Pinterest n'he trobat receptes per cuinar-lo de moltes maneres, i una d'elles és aquest Pa de persimon (Persimmon Bread), una recepta molt fàcil de fer que és realment deliciosa, encara que el pa no sigui massa fotogènic. No és un pa esponjós, més aviat és compacte, però al portar la fruita al natural triturada, la textura és un pèl humida, cosa que fa que sigui deliciós tan per menjar-lo sol com untat amb crema de xocolata o amb un formatge cremós tipus Philadephia.


Ingredients:
  • 2ous
  • 120 grams de sucre blanc
  • 1/2 cullerada d'extracte de vainilla
  • 70 grams de mantega fosa (amb uns segons al microones en tindreu prou)
  • 200 grams de puré de persimon (triturem la fruita natural pelada amb una batedora de ma)
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de canyella
  • 190 grams de farina de rebosteria
  • 50 grams de nous picades
  • 50 grams de panses

Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

En un bol mesclem els ous amb el sucre blanc amb una batedora de varetes fins que doblem el seu volum. Afegim l'extracte de vainilla i la mantega fosa i tornem a mesclar tots els ingredients. A continuació, afegim el puré de persimon i el barregem fins que quedi ben integrat amb els ous i la mantega. En un altre bol mesclem amb una cullera la farina amb el bicarbonat, el pessic de sal i la canyella mòlta abans d'afegir-lo a la mescla d'ingredients líquids. Quan s'hagin integrat bé tots els ingredients, afegirem les panses i les nous picades i les mesclarem just per que quedin ben repartides per la massa, la qual abocarem en un motlle tipus plum cake de 20 cm,  que prèviament haurem greixat o folrat amb paper vegetal. Ficarem el motlle al forn 40 minuts i abans de treure'l punxarem la massa amb un escuradents per comprovar si està cuita; no traurem el pa fins que l'escuradents surti net (jo vaig necessitar en total 50 minuts, però pot variar el temps segons cada forn). Si patiu per que el pa se us cremi de dalt, el podeu tapar per sobre amb paper d'alumini.

Quan l'hàgim tret de forn, el deixarem refredar uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo; després el posarem sobre una reixeta fins que es refredi totalment. 



Recepta inspirada en el blog Natasha's Kitchen