Ingredients per a dos persones:
- 180 grams de napolitanes de Pastes Sanmartí o penne rigate
- mitja ceba gran
- 100 grams de cansalada tallada a tires
- 250 grams de llet semidesnatada o sencera
- 4 cullerades rases de formatge cremós tipus Philadelphia
- 3 o 4 cullerades petites de mostassa dolça de Cal Senzill
- oli d'oliva
- sal
En una paella aboquem la cansalada i la cuinem fins que es dauri; aleshores la retirem de la paella, afegim un rajolí d'oli d'oliva i cuinem la ceba tallada ben petita fins que transparenti. A continuació aboquem a la paella la cansalada i el quart de litre de llet i, a foc mitja, esperem que la llet bulli. Afegim el formatge cremós, remenant constantment fins que es desfaci i després afegim tres culleradetes de mostassa dolça i mesclem bé. Deixem que la salsa s'espesseixi una mica i la tornem a tastar; si trobeu que el gust de la salsa és massa suau pel vostre gust, podeu afegir una altra culleradeta de mostassa. Reservem.
Quan l'aigua comenci a bullir afegim la pasta i passats uns 7-8 minuts la tastem per veure si està al dente -un pèl crua de dintre-; colem l'aigua i aboquem la pasta, ben escorreguda, a la paella, mesclant-la bé amb la salsa, a foc suau. Servim immediatament.