La setmana passada us parlàvem de la Fira de l'Oli d'Ullastrell i de la varietat d'olivera autòctona del Vallès Occidental, la becaruda. Aquesta setmana li toca el torn a la varietat autòctona del Vallès Oriental, la Vera, també coneguda com a Tinenta, Grossal o de La Garriga. Aquesta varietat d'olivera dóna un oli molt gustos i intens.
Entre les activitats que s'han organitzat per la Fira de l'Oli Vera, destaquem les visites guiades al Trull de Can Sapera, on podreu veure la mòlta de les olives i tastar l'oli del raig -l'oli que surt directament de les olives premsades-, la xerrada sobre les varietats d'oli a càrrec de Rosa Mª Pérez de la Masia Can Viver de Bigues i Riells, el tast d'olis organitzat per l'Slow Food Vallès Oriental i el showcooking que realitzarà l'Associació Gastronòmica CuinaVO a les 6 de la tarda. Consulteu aquí els horaris de les diferents activitats.
Durant tot el matí trobareu parades de productors d'oli, on podreu tastar i comprar oli d'oliva verge extra. També trobareu productors de pa i farina, coincidint que el mateix dia es celebra el 3er Mercat del Pa.
Si voleu saber com va anar la visita que vam fer l'any passat a la Fira de l'Oli Vera, en aquest enllaç us ho expliquem.