Ingredients:
Per la base
- 150 grams de galetes tipus Digestive
- 10 grams de cacau sense sucre
- 110 grams de mató
- 210 grams de formatge tipus Philadephia
- 170 grams de nata 35% MG (matèria grassa)
- 75 grams de sucre blanc
- 2 ous
- 35 grams de cacau sense sucre
- 8 grams de sucre avainillat
- 1 pessic de sal
- 100 grams de formatge tipus Philadelphia
- 65 grams de nata líquida 35%MG
- 1 cullerada de suc de llimona
- 30 grams de sucre blanc
- 1 cullerada de farina blanca de rebosteria
- 8 grams de sucre avainillat
- 1 ou
- 1 pessic de sal
- 100 ml de nata líquida 35MG
- 25 grams de mantega sense sal
- 150 grams de xocolata per fondre
Encenem el forn a 225º, dalt i baix. Fiquem les galetes en una bossa de plàstic i amb un corró les esmicolem; afegim el cacau a la bossa i el barregem amb les galetes. Repartim per la base del motlle, prèviament greixada, les galetes ben esmicolades i amb got pressionem per que quedi una base ben compacte.
Preparem la capa de xocolata, separant les clares dels ous i posant-les en un bol amb un pessic de sal. Amb una batedora de varetes muntem les clares a punt de neu. A continuació afegim 50 grams de sucre a les clares i mesclem. En un altre bol barregem el mató, el formatge tipus Philadelphia i la nata; després afegim la resta del sucre blanc, el sucre avainillat i els rovells. Finalment aboquem el cacau i quan estiguin ben integrats tots els ingredients, afegim les clares i les mesclem amb compte amb una espàtula.
Per fer la capa de formatge, separem la clara de l'ou, afegim un pessic de sal, i la muntem a punt de neu. En una altre bol mesclem el formatge, la nata i el suc de llimona; a continuació afegim el sucre blanc i l'avainillat, la cullerada de farina i finalment el rovell d'ou, mesclant els ingredients a mida que els anem afegint al bol amb la batedora de varetes. Per últim afegim la clara d'ou i la mesclem amb la resta d'ingredients.
Aboquem sobre el motlle 1/3 de la massa de xocolata i la repartim bé; després afegim tota la crema de formatge, l'estenem bé i finalment la cobrim amb la resta de crema de xocolata. Fiquem el motlle al forn durant 15 minuts a 225º graus, i passat aquest temps baixem la temperatura, sense treure el pastís de forn, fins a 125º i ho deixem coure 55 minuts més. Abans de treure el pastís del forn comprovem que la vora del pastís estigui ferma. El deixem refredar abans de desemmotllar-lo. Potser se us esquerdarà la banda de dalt del pastís -he llegit que és perquè la temperatura és massa alta al forn- però en aquest cas no patiu perquè després cobrirem el pastís amb el glacejat de xocolata. A més se us desinflarà el pastís, cosa que és normal en aquest tipus de pastissos.
Per fer el glacejat posem tot els ingredients dins d'un bol i el fiquem al microones en tongades de 30 segons, remenant cada vegada fins que la xocolata s'hagi fos i ens quedi una crema ben fina. Aleshores l'aboquem amb compte per sobre el pastís i deixem que la xocolata prengui -unes quatre hores- abans de servir el pastís.