Comprant productes de la nostra terra, col·laborem en la conservació del territori i participem d’una cadena de valor més justa i solidària amb el pagès.
El Menú de Nadal Cooperatiu que us proposem és molt senzill de fer i moltes coses es poden preparar amb antelació, així que no haurem d'estar tancats tot el dia a la cuina. Teniu, com a primer plat, Amanida de taronja i magrana amb vinagreta de fruit secs, que és el plat que us presentem avui. Com a segon plat, Llaminera de porc amb chutney de tomàquet i ceba, i de postres, Panacota de licor de crema d'arròs. A més, cada plat està maridat amb un vi de cooperatives catalanes per l'enòleg Xavier Barba. Per aquest primer plat, ens proposa acompanyar-lo amb el Mirmil·ló blanc tradició 2015 de la Cooperativa Agrícola de Corbera.
Ingredients per a 4 persones:
- Escarola arrissada, xicoia vermella i canonges o mescla de brots variats
- 2 taronges Montsià
- 1 magrana
- fruits secs (avellanes,ametlles..) de la Cooperativa de Coselva
- oli d'oliva verge extra d'Empordàlia
- vinagre de moscatell o un vinagre dolç o vinagre de Mòdena
- mel de taronger Múria de l'Apícola de Perelló
- sal i pebre negre
Pelem les taronges traient totalment la part blanca i pelem la magrana, tallant la part superior de la mateixa, i després fent talls de dalt a baix, només a la pell, de manera que obrirem la magrana com si tingués grills, així és molt més fàcil separar els grans. Muntem els plats posant primer les fulles verdes -les posarem fent una pila- després els grans de magrana i la taronja tallada a mitges rodanxes i l'amanirem amb la vinagreta -si volem podem afegir també fruits secs sencers-.També podem presentar els plats sense amanir, i que cada comensal s'hi posi la quantitat que vulgui de vinagreta.