Ingredients per 6 racions:
- 1 pinya natural
- 500 ml de llet sencera
- 5 rovells d'ou
- 100 g de sucre blanc
- 20 g de maizena
- 1 canonet de canyella
- pela d'una llimona
Preparem la crema, posant en un cassó, la llet amb el canó de canyella, la pela de la llimona, a la que haurem tret la part blanca per que no amarguegi, i la meitat del sucre. Posem el cassó al foc fins que bulli la llet i aleshores la retirem del foc, tapem el cassó i deixem que infusioni la canyella i la pell de la llimona durant cinc minuts.
En el vas de la batedora, barregem els rovells d'ou amb l'altra meitat del sucre i la maizena. Del cassó de la llet, traiem la canyella i la pel de la llimona, i el tornem a posar a foc baix; afegim la mescla de rovells remenant constantment fins que espesseixi, vigilant de que no se'ns cremi. A continuació deixem refredar la crema a temperatura ambient, i la tapem amb film transparent, fent que el film toqui la crema, així no es farà crosta a la superfície.
Una vegada s'hagi refredat, repartim la crema sobre la pinya, posem força sucre blanc per sobre i el cremem amb l'ajuda d'un cremador, just abans de servir.
Recepta de la revista Cuina.